El Departament proposa noves mesures organitzatives per al curs 2011-20120

1779 11/04/2011, 17:53       #Mesa sectorial, #Jornada intensiva,

Com els nostres representants us han anat informant en temps real el Departament ha presentat, avui 11 d'abril a la Mesa Sectorial les seves "MESURES ORGANITZATIVES DE LES PLANTILLES DOCENTS PER GARANTIR EL SERVEI EDUCATIU EN ELS CENTRES PÚBLICS EL CURS 2011-2012".

La proposta del Departament La proposta del Departament d'Ensenyament s'ha concretat en cinc mesures que ha presentat a la Mesa Sectorial:

  1. A Primària es passa de 23 hores lectives i 7 d'horari fix al centre -total de 30 hores-, a 24 hores lectives i 6 d'horari fix al centre -total 30 hores-.
  2. Les condicions específiques de l'horari setmanal per als docents majors de 55 anys, queda limitada als majors de 59 anys.
  3. Es modifiquen les condicions per al cobrament del mes de juliol per part del professorat interí/substitut: de 6 mesos es passa, a partir d'ara, fins a 9 mesos per poder-hi optar.
  4. A Secundària, es passa de 18 hores lectives i sis d'horari fix al centre -total de 24 hores-, a 19 hores lectives i sis d'horari fix al centre -total de 25 hores-.
  5. Desapareix la sisena hora de Primària i els recursos assignats per aquest concepte es redistribuiran a d'altres tasques que, sota certes condicions, poden revertir en la mateixa sisena hora.

La durada d'aplicació prevista inicialment per aquestes mesures és de quatre anys.

El Departament afirma que, amb aquestes mesures, assegura el manteniment de la plantilla -que tindrà un creixement zero- i que es podrà fer front al proper curs 2011-2012, en el qual es preveu, segons el mateix Departament, un increment generalitzat de quinze mil alumnes al l'ensenyament obligatori, que requeririen -també segons dades del Departament-, un increment de 2700 docents entre Primària i Secundària.

Nosaltres no ho veiem gens clar per moltes raons. Per exemple, segons els nostres números, amb l'increment de jornada lectiva a Primària i a Secundària -més els “excedents” de la supressió de la sisena hora de Primària-, no solament es cobreixen amb escreix aquestes 2700 places, sinó que també es cobreixen les 1500 vacants per jubilacions que hi haurà aquest curs i que, d'aquesta manera, s'estalviarien de cobrir. I això només és un exemple. És a dir, hi ha retall efectiu de plantilla. I això per no parlar d'altres aspectes, com ara la supressió de les reduccions per a majors de 55 anys...

I és que resulta que estem parlant d'un col·lectiu que no fa ni un any que se'ns va retallar el sou en un 7% i al qual, ara, se li diu que haurà de treballar més hores. A més a més, és molt sospitós que no s'hagi obtingut resposta quan s'ha preguntat si també hi havia mesures de retall previstes a la privada, tant pel que fa a les condicions laborals com als concerts. Que s'estiguin concertant batxillerats amb la privada alhora que s'anuncien les rebaixes a la pública, indueix a pensar que ja s'ha decidit a qui li tocarà pagar la festa: als de sempre.

ASPEPC·SPS ha dit molt clar que si no hi ha mesures compensatòries, no entrarem a negociar res. I tampoc estem disposats a negociar el “xocolata del lloro”. O parlem de propostes que siguin racionalitzadores de veritat, com ara la jornada continuada a Secundària, la reducció per a majors de 55 anys i la implantació de mecanismes que garanteixin la convivència als centres o, llavors, potser podran comptar amb d'altres, no ho sabem, però certament, no pas amb nosaltres.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Document:

"MESURES ORGANITZATIVES DE LES PLANTILLES DOCENTS PER GARANTIR EL SERVEI EDUCATIU EN ELS CENTRES PÚBLICS EL CURS 2011-2012" lliurat a la Mesa Sectorial

Presentació de les mesures (màrqueting)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal