Rigau admet que hi haurà 900 mestres i professors menys0

996 15/04/2011, 14:19   

Ensenyament admet als sindicats que el curs que ve hi haurà 900 mestres i professors menys que ara. El Departament ha explicat als sindicats que pel 2011-2012 no substituirà la meitat de les jubilacions. La consellera, Irene Rigau, s'ha reunit amb els sindicats per concretar els números del pla de retallades del sector que està preparant el Departament.

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha admès davant els sindicats de professors que el proper curs prescindirà de 900 docents, ja que només cobrirà la meitat de les 1.800 jubilacions que es produiran.

La xifra la donen els sindicats, després de la reunió que han mantingut amb la consellera del ram. L'argument de la Conselleria és l'aplicació del decret de prorrogació del pressupost de la Generalitat per al 2011 aprovat al gener, que només preveu cobrir el 50% de les jubilacions de funcionaris.

Aquesta dada de 900 mestres i professors queda lluny dels 3.425 llocs de treball en què els sindicats havien xifrat la reorganització al sector. Tot i això, els sindicats no hi estan d'acord i asseguren que faltaran efectius.

Un terç de mestres per la sisena hora

El Departament també ha detallat la reducció del nombre de mestres que es dediquen a impartir la sisena hora. Dels 1.800 mestres que hi ha actualment, el Departament en disposarà de 540. Això suposa que només 200 escoles podran continuar impartint la sisena hora.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal