Retallades: Mesures organitzatives per al curs 2011-2012 (II)0

1305 15/04/2011, 19:56       #Mesa sectorial, #LOE,

Els sindicats manifestem el nostre desacord amb la proposta lliurada per l'Administració a l'anterior reunió. Segons el propi Departament, falten 3.500 docents, però amb les mesures proposades se n'estalvien 7.000. Tots els sindicats demanem que es retiri la proposta per tal de recomençar la negociació.

El Departament diu que no la retirarà. Informa que pel que fa a les jubilacions, previsiblement la taxa de reposició serà només del 50%. A continuació respon a dues qüestions que havia plantejat ASPEPC·SPS a la darrera reunió:

  1. Pel que fa als problemes de convivència i de disciplina als instituts, s'informa que s'està treballant en una proposició de llei per modificar la LOE en aquest aspecte. ASPEPC·SPS insisteix que és més urgent reformar el Decret de drets i deures dels alumnes per agilitar les sancions als alumnes.

  2. En relació a la jornada intensiva, el Departament afirma que s'està preparant un pla pilot perquè alguns instituts de cada servei territorial puguin fer-la a partir del proper curs.

ASPEPC·SPS demanem informació sobre criteris del pla pilot sobre jornada intensiva, el Departament diu que no els té i que no els negociarà a la mesa sectorial, només n'informarà quan els tingui. També demanem mantenir la reducció de l'horari lectiu per a més grans de 55 anys.

Afegim que som conscients que la situació econòmica exigeix un major esforç per part de tothom, però pel que fa al professorat hi ha d'haver com a mínim algunes compensacions perquè aquest esforç sigui assumible. L'any passat ja se'ns va retallar el sou un 7%, i ara se'ns vol fer treballar dues hores més: una de lectiva i una de permanència al centre. Reiterem que no acceptarem les 19 hores lectives i que no entrarem a negociar si no hi ha compensacions.

Tots els sindicats demanem també que aquest curs puguin cobrar el juliol els interins que hagin treballat 6 mesos, i que es prorrogui el pacte d'estabilitat. També exposem que a part de la pèrdua de llocs de treball d'interins i substituts, es poden produir molts desplaçaments de funcionaris.

El Departament no es compromet a redactar una nova proposta, i es convoca nova reunió per al 27 d'abril.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Document:

"MESURES ORGANITZATIVES DE LES PLANTILLES DOCENTS PER GARANTIR EL SERVEI EDUCATIU EN ELS CENTRES PÚBLICS EL CURS 2011-2012" lliurat a la Mesa Sectorial

Presentació de les mesures (màrqueting)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal