Indemnitzaran els pares d’una nena assetjada a l’escola0

509 27/04/2011, 08:12   

L’escola Joan Pelegrí de Barcelona haurà d’indemnitzar els pares d’una nena que va patir assetjament escolar de forma prolongada. El jutjat de primera instància número 29 de Barcelona ha estimat íntegrament la demanda presentada pels progenitors de la menor indicant que “no es considera com a diligent” l’actuació del centre. Segons la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, la jutge condemna el centre escolar concertat a pagar als pares de la nena assetjada 32.769,71 euros per danys i perjudicis a la menor, a més de les costes del judici.

La jutge considera que el relat de la tutora del curs en el qual es va donar l’assetjament “no té credibilitat”, ja que entén la docent que tot succeeix per una situació en la qual la menor falta a la veritat davant dels seus companys. Segons l’opinió de la jutge, aquesta situació “no resulta de cap manera constatada”.

Assatjament continuat

El cas es va iniciar el curs 2007-2008 si bé la precedent tutora de la menor va mantenir llavors una “actitud diligent” i va garantir la situació emocional de la nena, que patia intimidació psicològica per part d’un altre escolar, amb insults obscens i amenaces, al mediar en el conflicte i solucionar-lo parcialment. L’any següent, l’assetjament es va reiniciar i intensificares reinicia i intensifica, fins i tot arribant a conèixer la situació un membre de l’associació de mares i pares d’alumnes que recull la problemàtica al novembre de 2008.

La greu situació d’assetjament també va arribar al Síndic de Greuges i a la Inspecció d’Educació, que van tenir informació de les fitxes escolars, mentre el tribunal “malgrat que va sol·licitar l’informe complet de la Inspecció d’Educació”, no el va rebre, retreu la jutge. La magistrada també destaca que totes les persones que van intervenir en la mediació “no tinguessin contacte directe amb els pares” i que tampoc s’aconsellés derivar la petita al psicòleg del col·legi.

“Falta de diligència”

“El centre va tenir coneixement exacte des d’octubre de 2008, sense que adoptés cap mesura de prevenció ni de protecció fins al desembre, consistint únicament en un intent de mediació per una professora del centre”, argumenta la jutge en la sentència. ”La falta de diligència del centre demandat sobre aquest succés concret, és palpable i manifesta, de la mateixa manera que a la resta de la situació de maltractament que en el context escolar patia la menor, no constant l’adopció de cap mesura de prevenció”.

La jutge considera, a més, que l’argument del lletrat del centre escolar d’intentar culpabilitzar els progenitors de la falta de seguiment de la situació de la seva filla “no té sentit” ja que els fets passen fora del seu àmbit de control, doncs l’assetjament es produeix a les instal·lacions escolars.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal