Retallades i horaris0

871 27/04/2011, 09:22       #Opinió,

Les retallades proposades per la consellera, unides a les que ja hem patit anteriorment són el reflex del poc respecte social i polític que hi ha cap a la nostra feina. Hauria de sortir tothom al carrer a defensar-nos. Els nostres polítics i les seves famílies no utilitzen la sanitat i l'educació pública però molts de nosaltres sí que ho hem de fer i quant menys fort és el servei públic, de menys qualitat són també les alternatives privades accessibles, que ho tenen més fàcil per competir.

Va ser un alè d'aire fresc estar a la concentració de la plaça de Sant Jaume el 14 d'abril en defensa dels serveis públics, però no crec que sigui suficient per parar les noves retallades i la participació d'educació va ser bastant silenciada pels mitjans de comunicació.

El que suposen les retallades a nivell de contractació i qualitat de treball és tan evident que no cal dir res més.

Aquestes mesures, però, tenen per la societat un altre cost més difícil de mesurar, que sovint ens passa desapercebut i determina la productivitat d'una feina: la desmotivació laboral.

El reconeixement i la sensació de sentit i èxit a la feina, són bàsics perquè el treballador s'identifiqui i vulgui donar el màxim de sí mateix. Els atacs rebuts a aquests dos aspectes han estat continus en els últims temps.

Malgrat tot, no paro de veure professors molt formats, plens d'inquietuds, que en molts casos ja estan fent més de 18 hores lectives i un munt d'hores extres perquè les coses funcionin. El que tocaria és un fort agraïment a aquest treball.

En el tema d'horaris del professorat de secundària seguirem lluitant per la jornada intensiva i per una normativa més detallada que impedeixi l'abús flagrant a l'hora d'elaborar els horaris, sobretot en aquells centres oberts tot el dia en què el professorat fa ESO, Batxillerat i Cicles. Ara que aviat arribarà el final de curs, és també el moment de recordar que el claustre és qui aprova els criteris d'elaboració dels horaris i que per tant podeu pensar en proposar mesures equitatives i realistes que vinculin a l'equip directiu.

Estem oberts als vostres suggeriments.

Gràcies.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal