Retallades: Mesures organitzatives per al curs 2011-2012 (III)0

1133 28/04/2011, 18:28       #Mesa sectorial,

El representant del Departament explica les novetats que inclou el document de mesures organitzatives de plantilles docents en relació al document anterior. Totes les novetats són de poca importància.

Una anècdota inicial: El màxim representant de l'Administració a la reunió s'ha apropat als representants d'ASPEPC·SPS, discretament, però amb tothom oint-ho (o escoltant-ho?), i ha dit que si no tancàvem la retransmissió en directe a través del Twitter, s'acabava la sectorial (en les seves paraules "Em callaré i no diré ni una paraula"). Una autèntica demostració del sentit de la transparència que té la burocràcia del Departament i la seva actitud real sobre l'ús de les noves tecnologies. Al Departament no li fa res que els alumnes entrin al Twitter o al Facebook mentre són a classe, però que un sindicat informi el professorat sobre el decurs d'una reunió sobre temes que l'afecten directament, això sembla ser que ja no agrada tant. Que no es televisen les sessions del Parlament? Doncs perquè no es pot posar al Twitter una mesa sectorial? S'ha d'amagar alguna cosa?

Per responsabilitat, i davant el silenci de la resta de sindicats, avui hem optat per tallar la "retransmissió" però en parlarem...

Una vegada solucionats els problemes "tècnics" derivats d'aquesta "retransmissió" s'ha entrat en "matèria"

Pel que fa a la plantilla, ens informa de les dotacions referents a aquest curs 2010/2011, que són 67.054, de les quals 4.596 són dotacions de substitucions.

També ens informa de les previsions de jubilacions durant aquest curs, que són les següents:

Voluntàries: 1.454 (aquestes són les úniques segures perquè ja estan demanades). Forçoses: 395 (aquestes només són possibles, ja que el professorat pot sol·licitar pròrroga en el servei actiu).

El total és de 1.849 possibles jubilacions, 858 de les quals corresponen a professorat de secundària.

ASPEPC·SPS intervé per dir que la proposta de mesures és inaceptable, i que a més maquilla l'empitjorament de les condicions laborals del professorat. Així, s'hi diu que l'horari del professorat de secundària augmenta només d'una hora lectiva (de 18 a 19), però amaga que també s'augmenta una hora l'horari total de permanència al centre amb horari fix (de 24 a 25 hores). També denunciem l'incompliment de l'acord de reducció de l'horari lectiu als més grans de 55 anys, i el fet que s'ofereixin menys places a les oposicions de les que s'havien pactat.

Afegim que només entrarem a negociar si es parla d'altres mesures, com ara la jornada intensiva, o l'estabilitat dels interins. Anunciem que 19 hores lectives no les aguantarà ningú, i que el que s'estalviïn ho hauran de pagar amb escreix amb les baixes, i proposem que si s'ha de retallar es retalli la munió d'"experts" que vagaregen pel Departament, ja que n'han entrat de nous, però els antics s'hi han quedat.

El Departament manifesta que no accepta posar com a condició prèvia negociar el pacte d'estabilitat dels interins, tot i que ASPEPC·SPS matisa que no es tracta de negociació prèvia, sinó simultània. També ens diu que no negociaran la jornada intensiva als instituts.

ASPEPC·SPS pregunta què passarà amb l'excedent de personal que es generarà a partir de l'horari lectiu, i demana que les hores generades per aquest augment reverteixin en el mateix institut. El Departament no s'hi compromet.

Finalitzem dient que si es demana un sacrifici al professorat, hi ha d'haver compensacions, de manera que no entrarem a negociar un empitjorament de les condicions de treball sense contrapartides.

Pel que fa a altres qüestions, a una pregunta sobre si al juliol el professorat ha de treballar al centre de destinació actual o al centre on estarà destinat el proper curs, el propi representant del Departament confessa que no ho sap, i que ho ha de preguntar. Tampoc se sap què passarà amb les hores extres, si se seguiran aplicant el proper curs.

A preguntes d'ASPEPC·SPS, ens informen que la convocatòria de destinacions provisionals es començarà a "negociar" la propera setmana, juntament amb la proposta de resolució de confecció de plantilles. També preguntem per la convocatòria de llicències d'estudi retribuïdes, i el representant del Departament diu literalment que "no sap/no contesta".

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Document:

La versió final de les "Mesures" que no s'han negociat i molt menys acordat a la Mesa Sectorial


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal