Les retallades en educació faran augmentar el nombre d'alumnes per professor0

822 05/05/2011, 08:35       #Interins i substituts,

En realitat, les forces sindicals i la titular del departament parlen de coses diferents. Els primers s'estimen més obviar que el volum de la plantilla, de la qual formen part prop de 68.000 mestres i professors, es mantindrà pràcticament intacte, més enllà de la reducció d'un mínim de 727 llocs de treball, els equivalents a la meitat de les jubilacions voluntàries previstes, que, en principi, no es reposaran.

Per la seva part, Ensenyament fa èmfasi que, malgrat que la reorganització proposta comportarà la mobilitat geogràfica de prop de 6.000 interins, no hi haurà acomiadaments.

Una nova reunió entre la Conselleria d'Ensenyament i els sindicats docents, la quarta l'últim mes, va alimentar ahir la controvèrsia sobre l'abast que tindrà l'ajust a l'escola pública catalana. Els representants sindicals van quantificar a la sortida "la retallada de plantilles" en uns 3.600 llocs de treball. A primera hora de la tarda, la consellera Irene Rigau va convocar els mitjans de comunicació per reiterar que "ningú ha de perdre la feina" amb la reorganització d'efectius que proposa.

De les xifres posades al damunt de la taula se'n desprèn que la proporció d'alumnes per ensenyant creixerà el curs vinent respecte a l'actual. De fet, l'anàlisi de les xifres de la conselleria indica que faltaran 2.660 mestres i professors per atendre l'alumnat en les mateixes condicions que ara.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal