La Conselleria preveu traspassar “massivament” mestres de Primària a Secundària0

1668 09/05/2011, 20:49   

El sindicat de professors de Secundària Aspepc-SPS ha assegurat avui que el pròxim curs faltaran 1.296 professors en aquesta etapa, ja que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat no podrà emprendre els seus plans de passar docents de Primària a Secundària perquè no hi haurà temps perquè el govern aprovi el Reial decret que farà possible aquesta maniobra.

En roda de premsa, el portaveu del sindicat, Xavier Massó, ha calculat que, en principi, faltaran 2.921 professors a Secundària: 894 per cobrir l'entrada dels 8.000 nous alumnes a Secundària --dels 15.000 que entraran al global del sistema--; 850 per cobrir les vacants per jubilació; 25 per atendre la reducció de jornada lectiva a majors de 59, i 1.152 per atendre la diversificació de l'ESO.

Segons els càlculs del sindicat d'acord amb dades del departament, la diversificació de la Secundària no serà possible perquè no hi haurà temps d'aprovar el Reial decret que ho fa possible, de manera que aquestes 1.152 dotacions no caldran.

A més, l'ampliació de la jornada lectiva dels professors --de 18 a 19 hores-- estalviarà la contractació de 1.200 professors, el que “tanca” les necessitats de plantilla per al pròxim curs sense noves contractacions.

Aquestes xifres llancen un total de 1.296 dotacions que no queden cobertes, i que la Conselleria preveu cobrir traspassant “massivament” mestres de Primària a Secundària, cosa que no serà possible perquè el Reial decret de desplegament de la Llei d'Economia Sostenible que ho possibilitaria no estarà aprovat fins a, com a mínim, el pròxim curs, augura el sindicat argumentant que aquest text és encara un esborrany.

Aquest dimecres, departament i sindicats debatran a la taula sindical l'eventual pas de mestres a la Secundària, cosa que aquest sindicat interpreta com una “aberració acadèmica” perquè, defensa, és com si algú que no és enginyer és posés a construir ponts.

La Consellera garanteix que cap mestre donarà classes a Secundària sense ser llicenciat

La conselleria d'Ensenyament matisa que la mesura s'aplicarà només si s'aprova i que en cas contrari s'ajornarà

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat que dirigeix Irene Rigau ha defensat avui que cap mestre de primària passarà a ser professor en Secundària sense tenir una llicenciatura, en el cas que s'aprovi el Reial decret de la Llei d'Economia Sostenible que ho fa possible, en resposta al sindicat Aspepc-sps, que ha definit aquesta mesura com “una agressió professional i jurídica, que és il·legal”.

Fonts del departament han assegurat que tots els professors que passin a Secundària, en el marc de reorganització de la plantilla davant de la crisi, estaran en possessió d'una llicenciatura, i ha matisat que la mesura s'aplicarà si està aprovada, i en cas contrari s'ajornarà: “Els que ho facin tindran la llicenciatura i si cal ajornar la mesura, s'ajornarà”.

De fet, aquestes fonts han explicat que existeixen tres possibles formes per aplicar el pas de mestres a la Secundària: una d'elles és començant el pròxim curs 2011-2012 si està aprovada; una altra és llançant-la a través d'un “pla pilot” el pròxim curs, i la tercera via és esperant la seva aprovació i aplicant- la en 2012-2013.

Tot i això, aquestes fonts han assegurat que la negociació encara no està tancada i que el traspàs de professors en cap cas s'ha donat per fet, precisament en espera de l'aprovació del Reial decret: “No hem dit que serà el pròxim curs, encara s'està negociant”.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal