Els professors acusen Rigau de voler traslladar massivament mestres als instituts0

1194 10/05/2011, 09:51       #LEC,

La proposta de reorganització de la plantilla docent per fer front a la tisorada pressupostària amaga, segons el sindicat majoritari de professors de secundària ASPEPC-SPS, “un projecte ideològic des del punt de vista pedagògic d'eliminar la sisena hora de primària i posar fi a l'especialització a la secundària”, va afirmar ahir el seu portaveu, Xavier Massó.

Un sindicat afirma que vol posar fi a l'especialització a secundària

S'oposen al trasllat de mestres

El sindicat basa aquestes acusacions en els càlculs de plantilla fets pel Departament d'Ensenyament. Segons ASPEPC-SPS, en les actuals condicions no és necessari el trasllat de mestres de primària als instituts ja que no es preveu que la diversificació del quart d'ESO entri en vigor el pròxim curs. El sindicat estima que es pot fer front a l'increment d'alumnat amb l'augment d'hores lectives i el 50% de jubilacions cobertes.

Des del departament que dirigeix la consellera Irene Rigau, subratllen la provisionalitat de la xifra de 1.152 docents a jornada completa prevista per assumir la diversificació del nou quart d'ESO, que està pendent d'aprovació.

El sindicat també va advertir que portarà als tribunals el trasllat de mestres de primària a secundària ja que l'article que preveu aquests casos en la llei d'educació de Catalunya (LEC) està impugnat. Des del departament, van recordar que la LEC és vigent, encara que admeten que han demanat a l'Estat el vistiplau del trasllat. Ensenyament també va insistir que tots els mestres a qui s'habiliti per fer classes a secundària seran llicenciats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal