Oposicions de Secundària. Una impugnació sospitosa0

1606 11/05/2011, 09:19       #Oposicions, #Comunicats,

La ministra Salgado, o el seu Ministeri, ha decidit impugnar les oposicions de Secundària convocades per la Generalitat de Catalunya. També les d'algunes altres CCAA el color polític de les quals, (quina casualitat!) és diferent del seu.

"La Sra. Salgado potser no ho sàpiga -igual com Maria Antonieta no sabia que els pobres ignoraven què era un croissant-, però resulta que hi ha gent que, davant d'una convocatòria d'oposicions, s'organitza una etapa de la seva vida en funció del temps d'estudi per preparar-se-les."

Com diuen en castellà, "lo cortés no quita lo valiente", i si ahir criticàvem, en Roda de premsa, el Departament d'Ensenyament per l'anunci d'unes mesures al nostre entendre capcioses i del tot injustificades, avui, en canvi, l'hem de recolzar contra la hipòcrita impugnació de les oposicions per part del govern espanyol, representat en aquest cas per l'ínclita Elena Salgado. Del ministre Gabilondo, millor no parlar-ne, no té remei.

La raó per a qui la tingui. I el cert és que el ministerio estava al corrent de la convocatòria de Catalunya i que s'hi havia donat el vist-i-plau, d'acord amb els criteris de contenció de despesa. Uns criteris que, pel que fa a la convocatòria d'oposicions, ja havien estat prèviament retallats i que semblen més aviat una concesió a la galeria mediàtica que no pas una mesura real d'estalvi.

Per què diem axiò? doncs perquè el funcionari docent que tot just acaba de guanyar unes oposicions li surt més barat a l'Administració que el dia abans de guanyar-les, quan era interí -ell mateix o qualsevol altra persona que estigués ocupant la vacant-. Un detall, aquest, del qual se n'obliden molt sospitosament la majoria d'economistes en nòmina de governs o de fundacions. Una omissió que demostra, tot sigui dit de pas, que el pretès pragmatisme d'alguns traspua més ideologia rància del que mai estarien disposats a reconèixer. I pel que fa a les míseres dietes dels tribunals d'oposicions, queden sobradament cobertes amb l'import de la matrícula. En qualsevol cas, estaríem parlant del xocolata del lloro.

Hi ha també un altre aspecte que no sembla importar a la Sra. Salgado: el factor humà. La Sra. Salgado potser no ho sàpiga -igual com Maria Antonieta no sabia que els pobres ignoraven què era un croissant-, però resulta que hi ha gent que, davant d'una convocatòria d'oposicions, s'organitza una etapa de la seva vida en funció del temps d'estudi per preparar-se-les. De vegades tot un any o més. Aquesta impugnació és un insult a tota aquesta gent i un acte de prepotència intolerable.

ASPEPC·SPS exigeix la convocatòria d'oposicions en els termes inicials i demana al govern espanyol la retirada d'aquest recurs.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal