Govern aprova les mesures excepcionals per al personal docent 2011-20150

612 11/05/2011, 09:32   

El Govern ha aprovat l’acord pel qual s’adopten les mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat durant el període 2011-2015. Es tracta de mesures de reorganització dels centres i dels efectius docents actuals que tenen com a objectiu garantir les noves necessitats d’escolarització del sistema –amb la incorporació de 15.000 nous alumnes– i, alhora, combatre el fracàs escolar en l’actual marc de crisi econòmica.

Resum de les "negociacions" de les retallades (mesures organitzatives per al curs 2011-2012)

Mesa Sectorial de 4 de maig

Mesa Sectorial de 28 d'abril

Mesa Sectorial de 15 d'abril

Mesa Sectorial de 11 d'abril

El seguiment de les negociacions es va poder seguir pel twitter dels nostres representants a la Mesa

Totes les mesures aprovades garanteixen el manteniment de la plantilla docent actual, la qualitat del servei educatiu, la jornada laboral setmanal del professorat en les 37,5 hores i permeten afrontar el fracàs escolar a primària i secundària.

La primera mesura preveu mantenir l’horari laboral del professorat tant a l’educació primària com a la secundària. La distribució de l’horari a primària passarà de 23 a 24 hores de docència setmanals a l’aula i 6 d’horari fix al centre.

Pel que fa al professorat de secundària, el proper curs escolar passarà de fer 18 a 19 hores lectives setmanals a l’aula i dedicarà 6 hores d’activitats complementàries al centre d’horari fix i 5 d’activitats complementàries variables.

Un altre dels canvis introduïts és la reducció horària per a majors de 55 anys. En la proposta final sobre les dues hores de reducció de l’horari s’ha distingit entre el professorat de 55 a 58 anys –amb una reducció de 2 hores d’horari no lectiu– i el professorat de 59 a 64 anys –amb una reducció de 2 hores d’horari lectiu.

Una nova reorganització

La darrera de les mesures aprovades fa referència als recursos destinats a la sisena hora de primària als centres públics. En aquest cas, l’acord de Govern preveu dedicar una part dels recursos destinats a la sisena hora a activitats específiques de lluita contra el fracàs escolar, especialment en el camp de la lectoescriptura, de les matemàtiques i del pas de l’educació primària a la secundària.

Aquesta decisió suposarà reduir el nombre de mestres que intervenen en un grup i reforçar la figura del mestre tutor, alhora que permetrà realitzar en horari postlectiu actuacions d’atenció individualitzada o de reforç per a grups reduïts. La mesura també preveu el manteniment d’una hora més no lectiva en centres d’entorns socioeconòmics desfavorits com a mesura complementària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal