Plantilles Secundària, Oposicions 2011, Adults...0

1411 11/05/2011, 19:50       #Oposicions, #Mesa sectorial, #LOGSE,

Ordre del dia:

1.- Resolució per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de plantilles de professorat als instituts de secundària per al curs 2011-2012 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

Qüestions prèvies

 1. Atès el recurs presentat pel govern de l'estat contra la convocatòria d'oposicions de secundària a Catalunya, que inclou la petició de suspensió cautelar de les mateixes, ASPEPC·SPS juntament amb altres sindicats presents a la mesa ha donat suport al Departament d'Ensenyament en les seves gestions per solucionar el problema i fer possible el normal desenvolupament del procés.
 2. Els representants del Departament anuncien que s'han acceptat alguns dels canvis demanats per la part sindical en relació a la propera resolució d'adjudicacions provisionals:

  - S'incrementen de 40 a 60 les peticions de destinació;
  - El personal afectat per l'article 25 de la llei de riscos laborals passarà a ser integrat a tots els efecte en el col·lectiu de persones que acrediten la condició legal de disminuït (col·lectiu C de la resolució).
  - No hi haurà adjudicacions d'ofici per al personal interí sense compromís d'estabilitat.
  - Les dates del periode de modificació de dades de la borsa de treball i les dates de sol·licitud de destinació del personal interí s'endarreriran uns dies ( del 23 de maig al 2 de juny, a confirmar).
 3. El passat 6 de maig el Departament lliurà un document amb quatre propostes de mesures anomenades "d'estabilitat":

  - Donar preferència per a obtenir destinació al col·lectiu d'interins i substituts majors de 55 anys acollits a les garanties de continuïtat previstes en l'acord de mesa sectorial de 17 de novembre de 2007, i, si no obtinguessin destinació, preferència en els procediments telemàtics setmanals de nomenaments. No hi hauria nomenaments anuals com a personal substitut docent.
  - Prorrogar durant el curs 2011-2012 les garanties de continuïtat dels interins i substituts docents que les tinguin reconegudes a 31 d'agost de 2011.
  - Recuperació transitòria (període 2011-2015) de la mesura de pèrdua provisional del lloc de treball (art.21 del Decret 67/1996).
  - Negociació a la mesa sectorial d'un “pla d'habilitació del professorat semblant al vigent en el període 1996-2000" (implantació de la LOGSE per a permetre el pas "massiu" de mestres de Primària a la Secundària).


  ASPEPC·SPS manifesta la seva disposició a signar els dos primers punts del document incloent-hi algunes millores demanades tmabé per altres sindicats però demana la retirada dels punts tercer i quart entenent que no tenen res a veure amb la situació del professorat interí i substitut. El Departament pren nota de la nostra posició i no diu res més.
 4. ASPEPC·SPS demana la convocatòria d'un mesa sectorial específica sobre educació d'Adults per tractar sobre les condicions laborals del professorat, especialment sobre els següents punts:

  - La possibilitat de que les hores de tutoria de secundària a adults estiguin incloses dintre de les 19 lectives com a la resta de secundària, EOI i altres ensenyaments;
  - Calendari de conversió de les aules de formació d'adults a centres;
  - Aprofitament de l'increment horari dels docents d'adults per a l'ampliació del mapa de formació d'adults. Previsió de creació de nous centres.

1.- Resolució per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de plantilles de professorat als instituts de secundària per al curs 2011-2012 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

La proposta de resolució presentada no conte, respecte a cursos anteriors, més novetats que les retallades ja previstes pel Departament sobre les quals no s'admet cap negociació.

ASPEPC·SPS demana que el Departament informi de les dades que encara no són detallades en el document presentat. D'uns banda, en concret, les hores de professorat destinades al reforç i/o suport de l'alumnat d'ESO previst en l'acord de govern recentment aprovat. De l'altra, la quantificació dels “blocs” de professors de FP, a cadascún dels quals se'ls minorarà 0'5 dotacions. En tots dos casos, la resposta del Departament és que aquest informació no està disponible.

ASPEPC·SPS manifesta el seu rebuig frontal a les retallades incloses en la present resolució perquè afecten molt negativament les condicions laborals del professorat. Es redueix l'assignació d'hores lectives de professorat que ocupa càrrecs de coordinació: segons el següent quadre

Nombre de grups d'ESO i Batxillerat

Total hores reducció càrrecs coordinació

Instituts amb 28 o més grups

63 - 9 = 54

Instituts entre 22-27 grups

57 – 9 = 48

Instituts entre 16-21 grups

44 - 6 = 38

Instituts entre 10-15 grups

38 – 6 = 32

Instituts entre 6-9 grups

15 (=)

Instituts fins 5 grups

6 (=)

Això sí, es mantenen les hores de reducció dels càrrecs directius. Imposar sancions i demanar obertura d'expedients al professorat requereix molta feina.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal