El rostre humà de les retallades0

911 20/05/2011, 09:35       #Opinió, #Interins i substituts,

Les trucades que rebem al sindicat són en una bona part derivades de les dures condicions de treball que el Departament imposa als nostres substituts i interins.

Forts desplaçaments per poder anar adquirint antiguitat, acceptació de terços i mitges jornades que segons l'horari et poden mantenir tot el dia a l'institut, cobrir les matèries i cursos més difícils, canvis constants de destí en un mateix curs que impedeixen una correcta organització del temps, a vegades demandes abusives per part dels equips directius, acceptació de la incertesa de si treballaràs o no, etc. Per no dir que, per iniciar-se en la roda, moltes vegades es deixen feines fixes amb el somni vocacional de participar en l'enriquiment humà dels nostres fills.

Tot això és una inversió que es fa perquè darrera hi ha la promesa que amb el temps pots accedir a una major estabilitat i finalment a una plaça. Aquest pacte implícit és el que en bona part trenca les pèrdues de llocs de treball tant a primària com a secundària i és el que converteix en immorals les propostes de la consellera.

Immorals perquè darrera hi ha molta gent, inclosos pares i mares joves, que han comptat lícitament amb aquesta feina.

Immorals perquè estan utilitzant l'excusa de la crisi per carregar només contra el personal base d'educació i sanitat.

Immorals perquè ells no s'han aplicat cap mesura d'austeritat: ni en els càrrecs, ni en els seus sous ni les seves pensions, i encara s'abaixen els impostos; per tant, em sembla molt clar que responen a un projecte polític del qual ni tan sols potser s'han adonat.

Immorals perquè amb les taxes d'atur que tenim no tenen cap preocupació per donar exemple com a empleadors.

Estava acabant aquest article quan llegeixo que està sobre la taula un esborrany per retallar-nos el complement específic de les pagues extraordinàries. No paren. Hi ha massa poca resistència.

Hem de rearmar-nos ideològicament i ser conscients de la guerra que tenim davant si volem fer alguna cosa. Nosaltres hem de tenir tota la vostra força al darrera si volem que a les negociacions ens tinguin una mica de por. Recorda que el sindicat ets tu. O sortim de l'apatia, o de moment no tenim res a fer. Crec que el recolzament que ens heu donat a les eleccions sindicals pot ser un bon inici per a la defensa d'un ensenyament seriós, amb un professorat protegit. Aquest clam comença a quallar en la societat. Per a la defensa davant les retallades econòmiques i de condicions laborals seria ideal que tots els partits polítics que les han recolzat caiguessin en picat. Això no passarà mentre no siguem conscients del nostre veritable poder.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal