Es repeteix curs poc i malament0

695 23/05/2011, 08:58   

A l'ESO els repetidors no arriben al 10%, però els que no aconsegueixen el graduat són el triple. Els experts apunten que el fracàs es forja al final de la primària, on tots promocionen.

Poc més de 5.000 alumnes catalans d'entre 6 i 12 anys, entre els gairebé 429.000 que estaven escolaritzats en primària el curs 2009-2010, van repetir curs. Un percentatge petit. A l'ESO van ser bastants més, uns 25.000 de 274.134, menys del 10%, un índex baix si es compara amb el dels que els que no obtenen el graduat al final de la secundària obligatòria (quart d'ESO), que ronda el 30%. D'aquí es pot concloure que, almenys a Catalunya, es repeteix poc. I hi ha experts que diuen que, a més, es fa malament, de manera que no sembla que el gruix dels alumnes que obtenen normalment notes negatives (no així els endarrerits ocasionals) aconsegueixin redreçar la seva trajectòria a base de repetir curs.

L'estadística de repeticions de l'últim curs escolar posa en solfa determinades creences, que, a priori, han crescut a l'ombra del que diu la normativa. No és veritat que les repeticions es concentrin a final dels tres cicles educatius en què es divideix la primària (a segon, quart i sisè) o els dos d'ESO (segon i quart), quan se suposa que el professorat ha de fer inventari de la maduració i els coneixements de l'alumne i proposar, si és el cas, que es quedi en el cicle un any més. La forquilla de repetidors dels sis cursos de primària va dels 706 de cinquè als 1.115 de segon. I en els quatre cursos de la secundària obligatòria repeteix el mateix nombre d'alumnes, a raó d'uns 6.000 per any acadèmic.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal