Examen a la prova de setembre0

1014 30/05/2011, 09:06       #LOGSE,

La Conselleria d'Ensenyament ha sotmès a la consideració de la comunitat educativa un nou calendari escolar per al curs 2011-2012 que preveu la reintroducció, per al 3 i el 4 de setembre del 2012, dels exàmens extraordinaris de recuperació a l'ESO i el batxillerat, unes proves desaparegudes a mitjans de la dècada de 1990 després de l'aprovació de la LOGSE.

La consellera Irene Rigau defensa la necessitat de rehabilitar aquesta mesura per afrontar les elevades taxes de fracàs escolar en l'educació secundària obligatòria, una etapa en què al voltant d'un terç de l'alumnat no arriba a obtenir el graduat, el títol bàsic que acredita que s'ha completat amb èxit l'escolarització obligatòria.

Encara que en aparença la prova, que vindria a substituir els inservibles exàmens de recuperació de juny, que se celebren pocs dies després que els alumnes coneguin les matèries que han suspès, compta amb el beneplàcit del professorat, un sector dels professionals de la docència posa en qüestió la seva eficàcia i subratlla la seva falta de coherència amb els plans educatius vigents.

Mentre uns es refereixen a la conveniència de fer gestos que permetin visualitzar que la indolència està penalitzada, altres comparen la recuperació de l'avaluació de setembre amb un castell de focs artificials que es consumeix amb el seu esclat. "L'alumne veurà que s'ha complicat la vida per no haver estudiat", diu un partidari de la prova. "A uns quants estudiants els pot anar bé, però en general és una mesura tan inútil com les repeticions de curs", opina un detractor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal