Organització i el funcionament dels centres i Signatura acord Interins0

996 02/06/2011, 08:42       #Mesa sectorial, #LEC,

Ordre del dia:

Document per a l’organització i el funcionament dels centres. INFANTIL, PRIMÀRIA I ED. ESPECIAL. PÚBLICS

Document per a l’organització i el funcionament dels centres. SECUNDÀRIA . PUBLICS

Signatura de l’Acord de la Mesa Sectorial, de 25 de maig de 2011, en relació amb les condicions laborals del personal interí docent acordades a la Mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari de la Generalitat de Catalunya

El representant del Departament, com a qüestions prèvies, ens ha donat les següents informacions:

  • Properament es negociarà una norma que regularà la jornada laboral anual del professorat, que actualment no compta amb cap normativa. Atès que la LEC recull que els dies lectius anuals han d'estar situats entre 175 i 178, i que en els darrers anys el professorat, a part dels dies lectius, ha fet entre 12 i 15 dies laborals no lectius, el Departament proposarà fixar la jornada laboral anual en un marge entre 188 i 191 dies.

  • S'informa també que, tot i que, aquest curs el professorat haurà d'acudir al centre durant la primera setmana de juliol, l'ordre de calendari del proper curs prescriurà que el professorat finalitzarà la seva tasca al centre el 30 de juny de 2012.

  • Finalment, s'informa que en la resolució definitiva del concurs de trasllats s'indicarà que el professorat que hagi obtingut una nova destinació definitiva, podrà optar, pel que fa a la primera setmana de juliol, entre romandre al centre actual, o bé assistir al nou centre al qual hagi estat destinat.

1.- Document per a l’organització i el funcionament dels centres INFANTIL, PRIMÀRIA I ED. ESPECIAL. PÚBLICS i Document per a l’organització i el funcionament dels centres SECUNDÀRIA. PUBLICS.

Pel que fa a les Instruccions dels centres de secundària, ASPEPC·SPS ens congratulem que n'hagi desaparegut la referència explícita al fet que les qualificacions dels alumnes poden "votar-se" a la junta d'avaluació, sense tenir en compte el criteri del professor. Tanmateix, atès que les Instruccions es remeten a l'Ordre d'avaluació, on sí que apareix que, si més no a les proves extraordinàries, la qualificació d'una assignatura es pot decidir per votació, ASPEPC·SPS demanem que quedi clar que el professor és el responsable de la qualificació i que la Junta d'avaluació no pot revocar-la per votació.

Així mateix, demanem que el director resolgui les reclamacions de les avaluacions d'acord amb l'acta d'avaluació, ja que del redactat proposat pel Departament es pot desprendre que pot resoldre arbitràriament.El Departament manifesta que hom suposa que "a la vista de l'acta de l'òrgan" corresponent (junta d'avaluació) implica que el director segueix les seves recomanacions.

ASPEPC·SPS demana aclariments en relació amb la reducció de 2 hores complementàries d'horari no fix per al professorat d'entre 55 i 59 anys. El Departament admet que el redactat no és clar i que en les Instruccions deixarà clar que:

  1. Les 2 hores s'incorporen a les 7:30 no sotmeses a presència en el Centre.
  2. Les 2 hores les pot triar l'interessat.
  3. Les 2 hores de tasques alternatives no poden comportar horari fix de permanència al Centre (p. ex. Biblioteca de 16:00 a 17:00 cada dilluns).
Esperem que el redactat deixi clar aquests punts.

També demanem que les mitges jornades tinguin garantides, almenys, dos dies lliures.

Pel que fa als horaris, manifestem el nostre desacord, novament, amb l'augment de l'horari lectiu del professorat, de 18 a 19 hores.

També ens oposem radicalment al fet que el director pugui sancionar el professorat per faltes d'assistència.

2.- Signatura de l’Acord de la Mesa Sectorial, de 25 de maig de 2011, en relació amb les condicions laborals del personal interí docent acordades a la Mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, s'ha procedit a la signatura de l’Acord de la Mesa Sectorial, de 25 de maig de 2011, en relació amb les condicions laborals del personal interí docent acordades a laMesa sectorial de negociació del personal docent no universitari de la Generalitat de Catalunya, segons el qual es prorroga l'acord d'estabilitat per als interins durant un curs.

ASPEPC·SPS hem manifestat a la consellera que seria bo que el diàleg mostrat pel Departament a l'hora d'abordar la problemàtica del professorat interí, i que ha culminat en aquest acord, es traslladés també a altres àmbits.

3.- Torn obert de paraules.

ASPEPC·SPS ha demanat, per tercera vegada, la convocatòria d'una Mesa Sectorial per a parlar sobre les condicions laborals del professorat d'adults i demana que se solucioni el greuge comparatiu que suposa que els poc més de 200 professors de Secundària destinats a adults siguin els únics membres de tot el col·lectiu docent de Catalunya que no tingui reconeguda la tutoria com a lectiva. S'ha fet un silenci.

Cap sindicat ha recolzat la nostra proposta tot i reconèixer, després, en privat, la injustícia de la situació. El mateix ha passat amb el Departament. Admetent la injustícia, la seva única resposta ha estat que ASPEPC·SPS suscrigui l'antic Pacte - i així l'hi dóni legitimitat quan serveix com a justificació per aquesta conducta còmplice pròpia d'una "República bananera" que sindicats de primària (USTEC, CCOO i UGT) i Departament mantenen en aquest assumpte -.

ASPEPC·SPS no signarà cap Pacte sinó es negocia de nou i en igualtat de condicions per a tots els docents d'adults i, mentrestant, portarà la seva queixa al Síndic de Greuges i als Tribunals.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal