En defensa de les especialitats i de la legalitat0

937 27/06/2011, 09:44       #Opinió,

Les línies de pensament d'un sindicat acullen en el seu si un munt de matisos i sensibilitats diferents que amb un mateix objectiu deriven en diferents llenguatges i formes de fer i enfocar els temes. És bo que sigui així perquè és la manera d'enriquir la nostra actuació.

ASPEPC-SPS té com a objectiu principal defensar les condicions de treball del professorat de secundària i al mateix temps i com a manera d'aconseguir aquest objectiu creu que l'ensenyament de secundària s'ha de basar fonamentalment en el saber concret que es vol impartir, i per tant en les especialitats, abans que en qualsevol altre criteri. És a l'alumne a qui s'ha d'exigir que s'adapti als requeriments de disciplina i concentració que requereix assolir qualsevol aprenentatge, generant així unes habilitats que li permetran entrar en la vida adulta amb més possibilitats d'èxit. L'adaptació contínua del sistema a cada alumne, que és el que ve a demanar la pedagogia oficial, genera alumnes en espera, sense autonomia pròpia, plens de drets i molts d'ells totalment desprotegits enfront de líders negatius que tenen com a únic valor haver-se adonat que realment poden fer el que vulguin perquè mai els passarà res.

Defensem que no hi ha cap altra manera de protegir la qualitat de l'ensenyament que no sigui protegint també el professorat sense que aquest hagi de fer cap mena de miracle “pedagògic”.

ASPEPC-SPS també ha demanat sempre el respecte acurat de la legalitat com a defensa d'una actuació objectiva de l'administració vers tots nosaltres.

Tots els procediments extraordinaris amaguen abusos de poder: retallades, canvis de normativa laboral per procediments d'urgència, decrets d'excepció, no han respectat els procediments ordinaris perquè és la millor manera d'arrabassar drets sense donar explicacions a ningú. Per això és lògic que defensem que l'entrada dels mestres a la secundària es faci pels mecanismes ordinaris. A partir d'aquí està clar que tant a primària com a secundària hi ha professionals millors i més pitjors. En el meu cas estic profundament agraïda als mestres de l'escola pública del meu fill però en congratulo que la consellera s'hagi retractat d'utilitzar procediments especials per als canvis de cos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal