El MIR dels professors i l'abaratiment dels salaris0

1030 30/06/2011, 09:28       #Retribucions, #Opinió,

Els propers anys anuncien reformes en el sector educatiu i m'atreveixo a dir que van orientades cap a dos propòsits fonamentals: abaratir el salari del professor i continuar en la línia de fer-lo responsable del fracàs escolar.

El motiu és que, en el fons, encara que sigui de manera inconscient, no els interessa una escola pública eficient i, com que els seus fills van als col·legis que van, ja els està bé l'escletxa que s'ha obert entre els nostres centres educatius i els seus.

Els metges han de dominar tècniques i coneixements que exigeixen estar al costat de persones experimentades. Tot i així, què creieu que passa amb el seu MIR? Que estan durant quatre anys treballant per un salari molt baix, suportant els abusos corresponents per tal d'obtenir les pràctiques i fent la feina tots sols a partir dels sis mesos de fer de resident ( una mica més si l'especialitat és més dura). El resultat final és un important estalvi en salaris i una pèrdua de prestigi professional per als nous metges.

Els professors també podem, per descomptat, aprendre coses uns dels altres però amb dues diferències fonamentals respecte als metges: primerament, no hi ha un acord, ni tan sols majoritari, sobre quina és la millor manera d'ensenyar, possiblement perquè aplicant el sentit comú resulta que hi ha la mateixa quantitat de mètodes vàlids com de professors; en segon lloc, hem vist al llarg de la nostra vida un munt de persones diferents impartint classes, perquè abans de professors tots hem estat alumnes durant molt de temps.

Volen una uniformitat, absolutament nociva, en la praxis i en la ideologia, que provoca desencís en els nostres joves, i que a més a més pateixen la buidor dels nostres discursos. No hi ha cap canvi en el discurs pedagògic que proposen i no hi haurà cap canvi en els resultats mentre no s'adoptin mesures que permetin que el professor pugui dir què pensa sobre el rendiment de l'alumne, i imposar les mesures disciplinàries corresponents en el cas que aquest vulgui desbaratar l'ambient de treball a la classe.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal