Les escoles concertades també cobren amb retard0

664 30/09/2011, 09:07       #Retribucions,

El director general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat, Miquel Garcia, va comunicar ahir a la tarda a les patronals de l'ensenyament concertat, a través d'un correu electrònic, que, d'acord amb les informacions que els havia traslladat la Conselleria d'Economia i Finances, la transferència per les despeses mensuals de funcionament dels col·legis concertats que costeja l'erari públic corresponent al mes d'agost, que s'havia de realitzar amb data 20 de setembre, no es faria efectiva fins al 31 d'octubre.

El retard s'afegeix al que va registrar l'entrega del mes de juliol pel mateix concepte, que no es va satisfer fins al 30 d'agost, deu dies després del previst, i que el departament que dirigeix Irene Rigau va atribuir, en un primer moment, a raons d'índole «tècnica» derivades de l'aprovació tardana dels pressupostos.

La demora no afecta el pagament dels sous del professorat de l'escola concertada, que es van veure retallats en un 5% a mitjans del 2010, com els emoluments dels docents que desenvolupen la seva funció en el sector públic, i que l'Administració transfereix directament cada final de mes, i fins ara puntualment, als comptes corrents dels docents.

A 60 DIES VISTA

El correu remès a les patronals afegeix que, a partir d'ara, el pagament de les despeses de funcionament s'efectuarà «a final de mes», i d'això se'n desprèn que les transferències es portaran a terme a 60 dies vista -el 30 de novembre es farà efectiva la subvenció del setembre i el 31 de desembre la de l'octubre- i no el 20 com s'havia fet fins al mes d'agost passat amb comptades excepcions.

Les quantitats ajornades equivalen a un percentatge que se situa per sota del 10% de l'import dels concerts. En el supòsit d'un col·legi de dues línies (dos grups per nivell d'escolarització) que imparteixi educació infantil de segon cicle (nens de 3 a 5 anys), primària (6-11) i ESO (12-16), la quantia que li correspon en concepte de despeses de funcionament és d'uns 15.000 euros mensuals aproximadament.

Els dirigents de les patronals de l'escola concertada consultats no es van mostrar alarmats pel que ha passat, tot i que alguns van reaccionar amb sorpresa, i fins i tot amb indignació, a la comunicació d'Ensenyament. Hores abans que tinguessin coneixement de la data en què la Generalitat faria efectives les seves obligacions, la majoria estaven convençuts que el pagament es realitzaria en qüestió de dies.

Una portaveu del departament de Rigau va atribuir els endarreriments a «una punta de compromisos de pagament del mes de setembre», una cosa que va dir que ja havia passat altres anys. També va assegurar que la consellera Rigau ja havia avançat el 14 de setembre passat, durant una reunió de més de tres hores que va mantenir amb els responsables de la patronal de l'ensenyament privat, el que anava a passar, encara que ahir tres dels dirigents patronals que van assistir a la cita no recordaven que la consellera hagués estat tan explícita.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal