Sobre el Mir de professors, abaratiment de salaris i protecció del professorat0

967 03/10/2011, 09:32       #Opinió,

Els propers anys s'acosten reformes en el sector educatiu i m'atreveixo a dir que no van orientades més que cap a dos propòsits: abaratir el salari del professor i continuar en la línia de fer-lo responsable del fracàs escolar perquè en el fons, ni que sigui de manera inconscient, no els interessa una escola pública eficient i, com que els seus fills van als col·legis que van, ja els està bé l'escletxa que s'ha obert entre els nostres centres educatius i els seus.

Els metges han de dominar tècniques i coneixements que requereixen realment estar al costat de persones experimentades; tot i així, què creieu que passa amb el seu Mir? Que estan durant 4 anys treballant per molt poc salari, suportant els abusos corresponents per tal d'obtenir les pràctiques i fent la feina tots sols a partir dels 6 mesos de fer de resident (una mica més si l'especialitat és més dura). El resultat final és un important estalvi en salaris i el fet que els nous metges s'acostumin a un valor pel seu treball molt inferior del que gaudien.

Els professors també podem, per suposat, aprendre coses uns dels altres, però hi ha dues diferències fonamentals amb la professió de metge:

  1. No hi ha un acord, ni tan sols majoritari, sobre quines són les millors maneres d'ensenyar, possiblement perquè aplicant el sentit comú són bones una varietat de mètodes tan gran com professors hi ha.

  2. Hem vist al llarg de la nostra vida un munt de persones fent-nos classes, perquè abans de professors tots hem sigut alumnes durant molt de temps.

Volen una uniformitat en la praxis i ideològica absolutament nociva i que està portant al desencís dels nostres joves a les escoles que ja saben del buit dels nostres discursos.

No hi ha cap canvi en el discurs pedagògic que proposen i no hi haurà cap canvi en els resultats mentre les mesures a adoptar no vagin en la direcció de protegir el professorat perquè es senti lliure de dir la veritat del que pensa del rendiment de l'alumne i per imposar les mesures disciplinàries corresponents en el cas que aquest vulgui desbaratar l'ambient de treball de la classe.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal