Sobre els "plans" retributius del conseller Mas-Colell0

1247 13/10/2011, 10:01       #Retribucions, #Jornada intensiva, #Comunicats,

El rumor va començar a circular: el conseller d'economia anuncià que està "meditant" aplicar noves mesures de retall al funcionariat. Concretament, deixar-nos sense la paga extra de Nadal (ara afortundament desmentit) i rebaixar-nos el sou al nivell del 2007 i deixar-lo congelat indefinidament. I quan un rumor prové d'una font tan autoritzada com aquesta, millor que ens ho prenguem seriosament.

La idea que la crisi l'estem pagant els més febles i els qui no en tenim cap culpa de les conseqüències de la incompetència i la poca vergonya d'una quants, deixa de ser una sospita per a convertir-se en una realitat colpidora. Sanitat i Ensenyament, és clar. Això sí, els buròcrates ni tocar-los. Desenganyem-nos: aquí no s'està aprimant l'Administració; molt al contrari, s'està deixant el cos social amb unes cames raquítiques i un caparrot hipertrofiat perquè està ple de palla amb aigua. Un capgros. Aquest és el model de cos social que se'ns està venent contra la crisi. No Sr. Mas Colell, el problema no són els funcionaris -encara que a vostè potser no li agradin- sinó els buròcrates incompetents i els corruptes. A veure si ho entén d'una vegada.

Des d'ASPEPC·SPS entenem que el professorat de l'ensenyament públic ja ha pagat la seva part de solidaritat en aquesta crisi que no ha produït. En el període de gairebé un any se'ns ha rebaixat un 7% el sou i ens l'han congelat, se'ns ha augmentat l'horari laboral i s'han deixat de contractar ben bé uns 2500 docents que feien falta per atendre l'augment de l'alumnat i per cobrir les vacants per jubilació. I això en unes condicions de treball cada dia més deteriorades. En canvi, altres mesures d'estalvi que no perjudicaven el professorat, com ara la jornada continuada, però que potser deixaven algun buròcrata i unes quantes fundacions apessebrades sense discurs, ni tan sols es van insinuar. Curiós. I volen que ens els creguem?

I seguim veient com es malbaraten els recursos en projectes fatxendes com ara l'1x1 o les pissarres digitals -que no ha aplicat d'aquesta manera cap país del món-, o com determinats càrrecs consoliden el seu complement salarial després d'haver deixat d'exercir-lo, o com tota la munió de càrrecs de confiança segueix proliferant i recol·locant-se, ara aquí, ara allà, segons on manin ”els seus”. Això és el que realment hi ha. La resta, excuses de mal pagador.

El professorat no s'empassarà aquesta nova agressió. ASPEPC·SPS anuncia que, en el cas que el Govern intenti dur-la a terme, ens hi oposarem amb totes les nostres forces i amb tots els mitjans legals al nostre abast.

logo aspepc·sps

Relacionats

Sous congelats i diners malgastats.

La Generalitat estudia retallar la paga extra de Nadal als funcionaris


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal