Ensenyament recupera els exàmens del setembre0

989 25/10/2011, 07:58   

El Departament d'Ensenyament va confirmar ahir la tornada dels exàmens de recuperació al setembre per als alumnes d'ESO i de primer de Batxillerat que tinguin assignatures suspeses. Amb aquesta mesura, el departament d'Irene Rigau pretén donar més temps als estudiants per preparar les proves amb garanties d'èxit, ja que, tal com es feia fins ara, el mes de juny, només tenien vuit dies per preparar-se.

Els alumnes que tinguin més de quatre assignatures suspeses repetiran curs de manera automàtica

El 26% dels alumnes de quart de secundària acaben l'ensenyament obligatori amb assignatures suspeses

Segons Ensenyament, que s'ha fixat com una de les prioritats combatre el fracàs escolar, el canvi servirà per promoure “l'esforç i el treball personal”. La directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan, va explicar que amb aquestes mesures el departament pretén que “l'alumne prengui consciència del seu aprenentatge i faci un esforç per poder passar de curs sense suspensos. Es tracta d'oferir-li una segona oportunitat”. A banda de tenir més temps per estudiar, l'alumne amb assignatures suspeses haurà de fer diverses activitats obligatòries durant l'estiu.

El canvi de dates no afectarà els alumnes de segon de batxillerat, que es continuaran examinant el mes de juny de les assignatures suspeses durant el curs perquè es puguin presentar als exàmens de selectivitat del mes de setembre.

El govern també ha decidit endurir els criteris d'avaluació de manera que els alumnes que tinguin més de quatre assignatures suspeses repetiran curs de manera automàtica. Fins ara, el claustre de professors tenia la potestat d'aprovar l'estudiant d'algunes assignatures basant-se en criteris com el seu progrés global i fer-lo passar al curs següent amb un màxim de dues assignatures suspeses. D'ara endavant, el claustre podrà aplicar aquests criteris en un màxim de dues matèries i deixar passar de curs l'alumne amb un màxim de dos suspensos. La recuperació del setembre formarà part de l'avaluació contínua de tot el curs i la nota final serà el resultat de l'avaluació de tot el curs, els exercicis d'estiu i l'examen del setembre.

El Departament d'Ensenyament ha introduït aquests canvis en haver detectat que el 26% dels alumnes de quart de secundària acaben l'ensenyament obligatori amb assignatures suspeses. El govern vol fomentar la implicació de les famílies en el procés educatiu dels fills a través del seguiment que hauran de fer del procés de recuperació i de les tasques que han de dur a terme a l'estiu. Els canvis legislatius també busquen una coordinació més gran entre l'escola i l'institut. En aquest sentit, el professorat de primer d'ESO haurà de rebre els resultats de les proves d'avaluació de sisè de primària i les activitats de reforç d'estiu que aquests alumnes hagin realitzat.

Divisió d'opinions

La recuperació dels exàmens al setembre, plantejada ja fa mesos pel Departament d'Ensenyament, va dividir professors i experts en educació. Alguns professionals veuen poc eficaç el canvi de dates ja que, al seu parer, només servirà per ajornar un altre fracàs de la majoria d'alumnes. D'altres, en canvi, veuen amb bons ulls donar una segona oportunitat als estudiants.

Els sindicats, per la seva part, critiquen que el govern digui que vol combatre el fracàs escolar mentre fa retallades en professorat i recursos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal