[vídeo] Pedro Olalla: Diguem no!0

698 23/11/2011, 08:39       #Retribucions,

Pedro Olalla és extremadament dur i crític i diu ben clar que els que controlen el poder financer s'estan apropiant del poder polític a través del deute dels estats.

Per Pedro Olalla, el que ha passat a Grècia no és només cosa dels grecs, és una amenaça per a tothom. L'indigna el discurs polític i mediàtic dels països europeus, Espanya inclosa, que diuen "nosaltres no som com Grècia"; titllen els grecs de poc treballadors i diuen que es mereixen el que els està passant. Per ell, la crisi no és altra cosa que un atac econòmic organizat pels poders financers, i defineix el deute com un producte dissenyat com a arma de sotmetiment dels ciutadans.

Lukàs Papadimos és el flamant nou primer ministre de Grècia. Els ciutadans grecs no l’han elegit. És el tecnòcrata imposat, se suposa, que per la cancellera Angela Merkel per aconseguir que Grècia pagui el que deu als bancs alemanys i francesos.

Resulta que el nou mandatari i tecnòcrata grec no és un personatge innocent que, per patriotisme, hagi volgut sacrificar-se. A Lukàs Papadimos se’l considera l’arquitecte de l’entrada de Grècia a la unió monetària europea l’any 2001. I, com s’ha sabut després, els comptes amb què Grècia va poder entrar a l’euro no responien a la realitat, és a dir, havien estat maquillats amb la inestimable i poderosa ajuda del més gran entre els grans, Goldman Sachs. Papadimos, que en aquells moments era el governador del Banc Central grec, no sabia els comptes reals de Grècia? No sabia que s’havien maquillat? Els mandataris europeus, els mateixos que ara asfixien els ciutadans grecs, van premiar Papadimos fent-lo vicepresident del Banc Central Europeu. No sabien els grans líders europeus la “realitat econòmica” grega? Doncs possiblement va passar el mateix que passa ara, que la majoria sap que Grècia no pot pagar i que no pagarà. I demà serà un altre dia.

El problema de tot això és que centenars de milers de ciutadans grecs viuen avui en precari i encara se’ls diu que s’han d’estrènyer més el cinturó.

Enmig d’aquesta situació, desesperada en molts casos, s’aixequen veus valentes per denunciar el que està passant, més enllà de l’opinió publicada. Aquest és el cas de Pedro Olalla.

Pedro Olalla és d’Astúries, escriptor, hel•lenista, filòleg, traductor, cineasta, fotògraf i professor de la Universitat d’Atenes.

Fa 17 anys que viu a Grècia i ha dit que ja n’hi ha prou.

“Singulars”

Pedro Olalla, diguem no!

Dimarts 22, a les 22.40, pel 33


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal