El negoci del deute0

750 28/11/2011, 09:00       #Retribucions,

Deute i crèdit sempre han existit. Però el món mai havia viscut tant del préstec com avui. Bancs, empreses, famílies i administracions. "No vam invertir, no vam construir fàbriques. Ni, individualment, tampoc vam invertir a formar-nos, a fer-nos més productius. Només vam consumir. I el món va enganxar-s'hi, perquè, mentre la gent consumia, l'economia creixia." És com ho descriu Satyajit Das, un home que coneix des de dins el sector financer, i que ara es dedica a divulgar-ne els excessos. Perquè viure a crèdit vol dir dependre cada vegada més de qui el concedeix

I el programa acudeix a la City de Londres, a veure de prop l'engranatge de les finances mundials, per posar cara als mercats, i saber com i què pensen els que en formen part. Entrevistem, entre d'altres, un dels periodistes d'economia més influents d'Europa, el cap d'opinió del "Financial Times", Martin Wolf.

La factura dels anys de creixement a base de crèdit ha arribat. La podrem pagar? I com desmuntem 30 anys d'economia financera sense que ens caigui tot l'edifici al damunt?

Un reportatge de
Francesc Serra i Ramon Vallès

imatge:
Walter Ojeda

muntatge:
Carles Señalada

Producció:
Cristina Rivas


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal