'Que el sentit del deure no encobreixi les noves retallades'0

1014 28/11/2011, 11:42       #Retribucions, #Comunicats,

Els docents de l'ensenyament públic vam patir, fa a penes un any i mig, una retallada de sou que, en el cas del professorat de secundària, va significar una reducció del 7% i la congelació salarial amb el retall incorporat. Un any després, se'ns va augmentar l'horari lectiu sense cap mena de compensació. A tot això caldria afegir generoses «propines» consistents en retallades de plantilles, d'interins i de substitucions.


Ara se'ns anuncia una nova retallada salarial que, encara sense concretar, sembla ser que afectarà sobre un 2% o més de la massa salarial bruta i que s'aplicarà a les pagues extraordinàries, que quedaran reduïdes a la mínima expressió. Així mateix, s'ha anunciat també la supressió d'alguns "privilegis" (sic). Si ho comptem tot i ho posem en relació amb l'IPC, resulta que la pèrdua de capacitat adquisitiva se situa als voltants del 20% només en un any i mig. Cap altre col·lectiu ha estat tan penalitzat.

El professorat ja ha patit massa retallades i deteriorament de les seves condicions de treball. Des d'ASPEPC·SPS volem manifestar el nostre rebuig més absolut a aquestes noves mesures i anunciem que ens hi oposarem amb tots els mitjans legals al nostre abast. Ni el voluntarisme ni el sentit del deure no poden acabar encobrint el deteriorament de la qualitat de l'ensenyament com a conseqüència de les retallades econòmiques i l'empitjorament de les nostres condicions de treball.

Demanem la retirada de qualsevol mesura de retallada a l'ensenyament públic i com a mesures de pressió i de manifestació del rebuig del professorat a aquesta nova agressió, proposem:

  • que no es facin sortides de cap mena als instituts;
  • que no es vagi a les reunions no obligatòries; i
  • que es mantingui una actitud passiva en aquelles a les quals l'assistència sigui obligatòria.

Igualment, estem estudiant la viabilitat legal d'altres formes de protesta que no suposin un perjudici econòmic per al professorat.

Així mateix, us demanem que en feu arribar les vostres propostes i que es debati en claustres les possibles mesures a adoptar contra aquesta nova retallada. Necessitem el vostre suport i la vostra mobilització per a aturar els "retalladors".

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal