Rebutgem les noves retallades0

721 29/11/2011, 08:51       #Comunicats,

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, UGT i CGT rebutgem les noves retallades a l’ensenyament públic i denunciem les mesures següents:

 • L’eliminació del dilluns com a dia hàbil per als nomenaments de substituts perjudica el col·lectiu i dificulta el correcte funcionament dels centres educatius, que poden quedar-se sense cobertura com a mínim des de divendres fins a dimecres de la setmana següent en què tornen a haver-hi nomenaments.

  Denunciem que el Departament modifiqui les condicions de treball del professorat al marge de la representació del professorat i de la legalitat vigent. Exigim la retirada de la mesura, que es facin nomenaments diaris i transparents i que qualsevol tema sigui tractat en la Mesa Sectorial prèviament a la implantació de cap canvi.
 • Els cinc sindicats sotasignats exigim a la consellera Rigau explicacions pel conveni signat amb la Fundació privada “Empieza por Educar” de la Sra. Botín per posar en marxa el programa “Escola per l’Èxit”.

  Rebutgem la pretensió de la Conselleria de lliurar a la gestió privada els serveis complementaris a la docència i d’introduir personal de fundacions privades en l’horari lectiu dels centres públics, competència exclusiva del personal docent. S’ha posat el tema en mans dels serveis jurídics sindicals per aclarir la possible il·legalitat del programa.
 • També volem posar de manifest la nostra total disconformitat i radical oposició amb la reducció salarial dels empleats i empleades públics anunciada pel Govern, mesura acompanyada a més a més amb tota una sèrie de pujades d’impostos indirectes i retallades diverses.

  Un cop més, el president Mas, sense negociar cap ni una de les propostes amb la part social, les presenta prèviament a la premsa i mitjans audiovisuals, i torna a fer recaure la factura de la crisi sobre uns treballadors públics, als quals ja s’han aplicat diverses retallades salarials i de condicions de treball, i sobre les classes populars i mitjanes.
 • Fem una crida a totes i tots els que treballem en l’educació pública i a tota la comunitat educativa per tornar a debatre als centres i a les assemblees de zona, a acordar accions comunes en cada localitat i a manifestar-se els dimarts i dimecres davant de cada centre educatiu per fer palès el rebuig total a les retallades en l’educació, com també a participar en les mobilitzacions generals que es convoquin en defensa d’uns serveis públics de qualitat.

  USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, UGT, CGT


  facebook twitter enllaçar comentar


  Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal