La Generalitat aprovarà avui els pressupostos que inclouen la retallada salarial dels funcionaris0

547 20/12/2011, 08:52       #Retribucions,

El Govern d'Artur Mas aprovarà aquest dimarts els pressupostos del 2012 que, a diferència dels comptes del 2011, no inclouen retallades de la despesa del 10%. A canvi, el projecte pressupostari, com ja va avançar el president fa unes setmanes, incorpora la rebaixa salarial als funcionaris de la Generalitat i la pujada d'impostos.

Cassolada protesta de delegats i delegades sindicals
a la Plaça Sant Jaume

Els mil milions que preveu estalviar la Generalitat amb aquestes mesures serviran per evitar ajustos en els serveis socials. L'objectiu últim, complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,3% del PIB que marca la Unió Europea. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, té previst donar a conèixer els detalls aquest migdia.

La mesura més polèmica incorporada als comptes catalans és la rebaixa salarial del personal de l'Administració. Amb això, la Generalitat preveu estalviar 625 milions d'euros. A més, els pressupostos incorporen l'increment del cànon de l'aigua, de les taxes universitàries i dels títols de transport. La Generalitat doblarà el cèntim sanitari del preu de la gasolina, introduirà un "tiquet moderador" en les receptes de medicaments i vendrà actius immobiliaris.

A diferència del que va passar en els comptes del 2011, les partides amb menys retallades, perquè ja les han patit aquest any, seran les de benestar social, salut i educació. El mateix conseller de Salut, Boi Ruiz, ja va assegurar que no hi havia més ajustos en l'àmbit assistencial i que les retallades serien en les estructures.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal