Un govern morós0

985 22/12/2011, 08:34       #Retribucions, #Comunicats,

El govern dels "millors" avui ens ha descomptat uns 600 euros de la nòmina de desembre. Sense previ avís, marca de la casa. D'aquest govern ja només es pot dir que la seva pròpia incompetència l'ha col·locat en un procés de declivi vertiginós que s'ha resolt en morositat comptable i desacreditació política. En un estat de dret, si una Administració no compleix els seus compromisos, queda deslegitimada. I la Generalitat no està complint els seus. Qui pretenen que els faci cas o que se'ls cregui d'ara endavant? Si el que acaba de fer el govern ho hagués fet un empresari, ara ja estaria a la presó per estafa. Perquè és una estafa deduir unes quantitats a compte d'unes altres que no s'han pagat.

L'explicació que "l'insigne" conseller d'economia ha donat d'aquesta actitud "trilera" ha estat que s'ha procedit a descomptar l'IRPF corresponent a unes quantitats que no ha pagat perquè, ha dit literalment "així s'equilibren els dos pagaments"; el d'avui i el del 80% de la paga extra previst per al dia 28. Ha afegit que si ens ha retingut també l'IRPF del 20% de la paga extra, que no pensa pagar per ara, és perquè així ens estalvia molèsties innecessàries a l'hora de fer la declaració d'hisenda. Davant d'aquests arguments tan matusserament carrinclons, des d'ASPEPC·SPS volem dir ben clar que algú és un babau: o nosaltres, si ens creiem el seu argument, o el conseller, si es pensa que ens el creurem nosaltres La resta va de soi. O potser sigui simplement el cinisme...

Però la cosa no s'acaba aquí. La delirant imaginació dels nostres governants a l'hora de reduir despesa sembla no tenir límit quan es tracta de penalitzar els funcionaris. La disposició transitòria setena de l'avantprojecte de la llei d'acompanyament dels pressupostos incorpora encara més mesures penalitzadores contra el professorat de l'ensenyament públic, entre d'altres, les següents:

  1. Increment fins a les vint hores lectives a secundària -uns 1500 interins menys-.

  2. Eliminació dels actuals "sexennis" i creació d'uns "graus docents" als quals serà molt més complicat accedir;

  3. Eliminació del concepte d'especialitat, que se substituirà pel de "flexibilitat i polivalència docent", és a dir, que haurem d'impartir tota mena de matèries.

  4. Reducció salarial d'uns 150 euros mensuals. Ja tenen la "trampa" preparada: ens posaran la nòmina "jibaritzada" en el llindar d'un tram de retenció de l'IRPF inferior a l'actual, així "semblarà" que només ens han reduït 30 o 40 euros mensuals. La sorpresa vindrà quan haguem de fer la declaració de renda el juny del 2013.

  5. A partir del tercer mes de baixa per malaltia, la Generalitat deixarà de pagar uns 500 euros al mes.

No cal dir que algunes d'aquestes mesures són clarament il·legals i que la Generalitat no té competències sobre elles. Actuarem en defensa dels nostres drets amb tot el rigor que calgui, des de la mobilització del professorat fins a les accions legals pertinents a l'empara de la llei pròpia d'un estat de dret. De moment, us adjuntem el model de recurs d'alçada contra l'estafa de la paga extra i la nòmina de desembre. És el pas previ a la interposició de recurs davant dels tribunals de la justícia ordinària. L'heu d'entrar per registre a qualsevol direcció territorial del Departament d'Ensenyament o a Via Augusta. Seguirem informant puntualment el professorat.

EL COMITÈ EXECUTIU D'ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal