Més batxillerat? Menys ESO!0

736 09/01/2012, 09:16   

La tradició mana (i hi ha tradicions ben estúpides, la veritat) que quan un nou govern pren possessió ha de dir que canviarà alguna cosa del sistema educatiu. Aquest cop ha estat el mateix president espanyol, Mariano Rajoy, qui en el mateix discurs d'investidura ja ha dit que vol allargar el batxillerat. No ha donat més detalls, però tothom ha entès que no retallarà pas per baix i escurçarà l'ESO, sinó que allargarà un any per dalt. Si és així, tornem a ensopegar amb la mateixa pedra de sempre.

Com que els alumnes no arriben ben preparats a la universitat, els obsequiarem amb un any més. No hem après encara que més hores lectives no són sinònim de millors resultats.

I que si no vénen ben preparats el problema no el tenim pas per dalt sinó per baix. I que potser no hauria de retallar un any l'ESO sinó potser dos. El problema ja ve de primària (la cultura de l'esforç, el necessita millorar i l'anar fent...) però s'agreuja a l'ESO. Com que l'ensenyament obligatori arriba als 16 anys, barregem durant els dos darrers cursos d'ESO alumnes que volen seguir estudiant amb els que no. I això té un efecte perfectament descriptible en el rendiment de tots. Què hi fa a classe un alumne de 14 i 15 anys que no vol seguir estudiant? Posats a tornar enrere i recuperar coses del passat, potser el que hem de recuperar és l'FP als 14 anys. I que els alumnes que no volen estudiar, que si no vinguessin tan encoixinats als 14 ja ho tindrien clar, es puguin formar per a la vida laboral fent una autèntica FP, com fan en d'altres països. Allargar el batxillerat no serveix per a res, senyor Rajoy. El problema és un altre. Passegi per les escoles.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal