La manifestació contra les retallades aplega 11.000 treballadors públics0

671 18/01/2012, 22:03       #Retribucions, #Mobilitzacions,

Els treballadors clouen a les portes del Parlament la multitudinària mobilització a favor dels serveis públics i en contra de les rebaixes de sou i condicions laborals

Davant de la proposta de modificació, a la baixa, dels sexennis

Milers de treballadors públics s'han manifestat fins a les portes del Parlament en una nova mostra de rebuig a les retallades impulsades pel govern d'Artur Mas, que suposen rebaixes de sou i condicions laborals. La mobilització ha reunit 11.000 persones, segons Interior, i 30.000 segons els sindicats.

La mobilització, convocada per 12 sindicats, ha coincidit amb el debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos del 2012. La indignació dels assistents pot radicalitzar-se, segons els representants dels treballadors, si l'executiu no fa marxa enrere en les mesures anunciades.

El Govern defensa les retallades, incloses a la llei d'acompanyament dels pressupostos, com a mesura per estalviar uns 625 milions d'euros. Pels sindicats, la intenció de l'executiu és "desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització". Els ajustos són "un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l'estat del benestar" i "incideixen directament en l'empitjorament de les condicions dels treballadors, deterioren la qualitat dels serveis i les prestacions que ha de rebre la ciutadania", informa l'ACN.

Des de la setmana passada la crispació ha estat creixent, a mesura que s'han anat concretant els efectes de les retallades sobre diferents col·lectius, com ara els mossos d'esquadra, que van protagonitzar tancaments a les comissaries, i els funcionaris de presons, que van bloquejar accessos a centres penitenciaris. Els bombers també han anunciat mobilitzacions i els mestres estudien la vaga. Precisament per fer una crida més genèrica, els sindicats i la plataforma Prou Retallades han fet una convocatòria de manifestació a les quatre capitals catalanes per al 28 de gener.

Radicalització si el Govern no es fa enrere

En una roda de premsa a principis de gener, els tres sindicats majoritaris, CCOO, IAC i UGT, van assegurar que es radicalitzarien si el govern català no feia marxa enrere en les retallades que afecten el sector públic. "No respectar la negociació col·lectiva pot comportar fins i tot problemes d'ordre públic", va sentenciar Xavier Casas, d'UGT. Els representants sindicals van explicar que en funció de l'acceptació de la manifestació d'aquest dimecres, les organitzacions convocaran assembles als centres de treball i, si s'escau, s'acordaran "noves accions al centre de treball i al carrer amb més radicalitat i més duresa", va afegir el portaveu de l'IAC, Luis Blanco. Entre les mesures, no descarten una vaga de tots els treballadors públics.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal