Rigau crearà un cos de directors de centre professionals0

534 08/02/2012, 10:42   

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat avui la modificació del procés d'accés a la direcció de centres escolars per crear un cos de directors professionals, que seleccioni "els millor preparats" per tal que estiguin acreditats abans que sorgeixi cap vacant de direcció al sistema públic.

"Busquem l'excel·lència i per això només obrirem 80 places i la selecció es farà progressivament", amb noves convocatòries anuals per "anar triant els millors que es presentin", va apuntar. Actualment hi ha 90 persones formant-se en direcció de centres escolars a l'escola d'administració pública.

Els requisits per poder presentar-se a la convocatòria, que s'obrirà aquest divendres, són haver estat director com a mínim durant un mandat (quatre anys) i haver superat l'avaluació com a director. El procés de selecció inclourà una prova de coneixements, un treball escrit sobre el projecte de direcció i una entrevista personalitzada. A més, podrà acreditar mèrits, experiència prèvia i coneixements específics que li podrien servir per convalidar la formació que actualment s'ofereix en direcció de centres, amb un màster que porta només dos anys en funcionament.

Si fins ara quan sorgia una vacant de direcció, "s'hi presentaven mestres i se'ls formava per accedir-hi", el que pretén la reforma és establir un procés a la inversa. "Aquells mestres que hagin exercit funcions de lideratge podran acreditar-ho i es podran formar" per preparar-se com a futurs directors per quan sorgeixi una vacant, va explicar Rigau. Segons la consellera, es tracta d'un procés "pioner a l'Estat".

Calendari i places

Document del Departament

10.2.2012: publicació de la convocatòria (DOGC)

De l’11.2.2012 al 5.3.2012: termini de presentació de les sol·licituds (20 dies naturals)

12.3.2012: publicació de la Resolució que aprova la llista provisional d'admesos i exclosos (DOGC, web i tauler d’anuncis)

Del 13.3.2012 al 23.3.2012: reclamacions contra la llista provisional

30.3.2012: publicació de la Resolució que aprova la llista definitiva d'admesos i exclosos, fa pública la seu, la composició de l’òrgan tècnic de valoració i convoca l’inici del procés selectiu (DOGC, web i tauler d’anuncis)

12.4.2012: inici del procés selectiu: prova de coneixements

Abans de l’11.5.2012: fi de l’actuació de l’òrgan tècnic de valoració

Abans del 25.5.2012: publicació de la Resolució amb els aspirants seleccionats (DOGC i web)

Nombre de places ofertes: 80 places


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal