També serà més fàcil acomiadar al sector públic0

673 16/02/2012, 09:02       #Mobilitzacions,

El nou marc laboral permet justificar acomiadaments al sector públic si hi ha una retallada del pressupost. Els sindicats esperen un escenari d'EROs i diuen que perillen milers de llocs de treball.

Amb el text del decret llei a la mà, "la insuficència pressupostària sobrevinguda i persistent" serà una causa econòmica vàlida per prescindir de treballadors. Per "persistent", el govern espanyol entén que la caiguda en el pressupost es doni durant tres trimestres consecutius. L'escenari obre la porta al fet que les retallades previstes pel Govern acabin suposant acomiadaments objectius amb una indemnització de 20 dies per any treballat.

El responsable d'UGT al sector de la Generalitat, Xavier Casas, va xifrar ahir en 5.000 els llocs de treball que poden perillar entre treballadors amb contractes laborals (no funcionaris) i interins, tant en l'estructura de l'administració catalana com a les empreses públiques que en depenen. Això, va afegir, sense comptar l'ocupació que es pot perdre als ajuntaments.

La nova llei acabarà amb "la treva" dels últims mesos pel que fa als plans d'aprimament de la funció pública del Govern, afegeix el responsable d'UGT. Des de CCOO, Manolo Espinola va dir que l'amenaça de perdre la feina arriba després de l'anunci de reduir la jornada un 15% als interins.

Sense marge d'interpretació

Pel que fa als acomiadaments als ens públics, la nova llei aparca la interpretació judicial que fins ara s'havia aplicat en aquests casos quan el treballador no estava d'acord amb l'acomiadament. Al desembre, un jutge mercantil de Barcelona va declarar nuls 19 acomiadaments a l'empresa Incasòl al·legant que, com a empresa pública, els seus objectius no es podien regir per ingressos i beneficis. Ara, però, la causa econòmica es vincula directament a la partida pressupostària i això obre la porta a un escenari diferent. Per començar, empreses com l'Incasòl (que va haver de readmetre els treballadors) podrien tornar a iniciar el procés i tenir noves garanties.

La primera resposta dels treballadors a aquestes noves regles s'expressa avui amb tancades en una vintena d'ajuntamets de tot el territori.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal