Increment horari fix de permanència al centre, eliminació de reduccions, retalls als sexennis...0

2652 17/02/2012, 22:07       #Mesa sectorial, #Autoritat pública,

Ordre del dia:

1. Proposta de revisió de l’actual sistema de reconeixement d’estadis docents.

2. Mesures organitzatives per atendre les necessitats d’escolarització.


1.- Proposta de revisió de l’actual sistema de reconeixement d’estadis docents.

El Departament manifesta que la proposta que se’ns va fer arribar és l’última i que no hi haurà més reunions sobre aquest tema. Els sindicats reiterem el nostre desacord.

2.- Mesures organitzatives per atendre les necessitats d’escolarització.

Es reparteix un document (Proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015") amb quatre mesures:

1.- Disminució de les reduccions lectives dels coordinadors de primària.

2.- Eliminació de la reducció lectiva per tutoria per al professorat de batxillerat i cicles formatius.

3.- Disminució de les reduccions lectives dels coordinadors de secundària i augment de l’horari i augment de l’horari fix de presència al centre per a tot el professorat:
Els coordinadors de secundària només tindran una hora lectiva de reducció. Curiosament, aquesta eliminació de reduccions d’horari lectiu no afecta els membres de l’equip directiu. D’altra banda, tot el professorat tindrà assignat un horari de 28 hores setmanals d’horari fix, dins de les 30 hores de presència al centre.

ASPEPC·SPS manifestem que l’esforç s’ha de repartir equitativament entre tot el professorat que tingui reducció de l’horari lectiu en virtut de càrrecs i que, per tant, també hauria d’afectar els membres dels equips directius per tal que la disminució de reduccions per als coordinadors no fos tan elevada.

4. Modificació dels criteris de plantilles docents:
Es modifica el criteri actual de l’assignació d’hores de suport d’atenció directa a l’alumnat d’ESO, i l’actual càlcul de matèries optatives de 2n i desdoblaments. Es limitarà l’elecció de l’alumnat d’ESO per alguna matèria optativa quan no hi hagi un mínim de 10 alumnes per cursar-la.

La conseqüència d’aquestes mesures és que el professorat actual haurà de fer la feina equivalent a la de 1.575 docents més, que no seran contractats pel Departament. Concretament, les dades pel que fa a cadascuna de les mesures són:

1.- 430 mestres.
2.- 150 professors.
3.- 300 professors.
4.- 370 professors + 25 mestres

Cal afegir-hi una doctació de 300 vacants del curs passat.

Pel que fa concretament a secundària, la feina afegida al professorat serà l’equivalent a la de 820 professors més la part corresponent a les 300 vacants esmentades.

El Departament informa que des del setembre de 2011 el nombre de jubilacions voluntàries s’ha doblat en relació als altres cursos. Es preveuen 1.500 jubilacions per a l’any 2012. També informa de la previsió d’augment de grups per al curs 2012/2013:

ESO: +181
Batxillerat: + 41
Cicles Formatius: +63
Total: +285

Augment de grups que haurà d’atendre el mateix nombre de professorat, amb el corresponent augment de la càrrega laboral que això comporta, a més de la reducció de retribucions anunciada.

Els sindicats mostrem el nostre desacord amb les mesures i les rebutgem.

ASPEPC·SPS afegim que l’augment de l’horari fix de permanència al centre és un empitjorament brutal de les nostres condicions de treball i que probablement obligarà el professorat a anar més tardes al centre. El Departament general respon que no hi ha cap norma que digui que el professorat només hi ha d’anar dues tardes.

3.- Torn obert de paraules.

ASPEPC·SPS demana per l’anunciada Llei d’autoritat pública del professorat. El Departament respon que hi ha un esborrany i que quan esdevingui projecte de llei serà enviat a la mesa sectorial.

Reiterem la nostra petició de mesa sectorial específica per tractar la problemàtica del professorat destinat a centres d’adults i negociar un nou acord.

També afegim la petició de parlar de millores en el procediment dels nomenaments telemàtics.

Finalment, s’informa que durant aquests dies s’està fent el pagament del FAS.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal