Reducció de jornada per fill menor de sis anys: recents modificacions del Departament0

1686 21/02/2012, 10:14       #Retribucions, #Reducció de jornada, #Comunicats,

1.- Antecedents:

Molts pares i mares que gaudeixen de la reducció de jornada per tenir cura d'un fill menor de sis anys , amb el 80% o 60% de les retribucions, han rebut durant aquest mes de febrer una comunicació escrita del Departament que modifica la resolució atorgada en el seu dia.

En concret, als progenitors que varen gaudir de la compactació en 122 dies de la reducció d'un terç de la jornada amb el 100% de les retribucions sel's comunica que gaudiran de la reducció NOMÉS fins que l'infant tingui 5 anys i 4 mesos -és a dir, tindran 8 mesos menys de reducció-.

ASPEPC·SPS informa d’aquesta situació, alhora que manifesta el seu desacord per la modificació sobtada d'una reducció ja concedida, que a més a més es basa en unes suposades instruccions internes que ningú no ha vist mai.

2.- Il·legalitat de la mesura.

Els nostres serveis jurídics informen que el nucli del questió resideix en la barreja intencionada que fa el Departament de dos preceptes de la Llei 8/2006 que no ténen res a veure entre ells:

  1. El permís de reducció de jornada d'1/3 de l'article 24, que comença quan s'acaba el permís de maternitat bonificat amb el 100% de la retribució. Té una durada màxima d'un any a partir del finiment del permís de maternitat i, a més, permet la compactació en 122 jornades senceres, equivalents a 4 mesos. Per a obtenir-lo és requisit acreditar que l'altre progenitor treballa.
  2. El permís de reducció de jornada de l'article 26 d'1/3 o d'1/2 de reducció amb dret al 80% o al 60% de les retribucions, que s'atorga per guarda legal, adopció o acolliment d'un infant menor de sis anys. És indiferent si l'altre progenitor treballa o no. Aquesta reducció s'atorga també en casos que res ténen a veure amb la maternitat, com és la protecció a les dones víctimes de la violència de genere, o l'atenció als nens discapacitats.

És a dir, ASPEPC-SPS considera que en base a la Llei 8/2006, el progenitor ha de poder gaudir de la reducció bonificada d'1/3 o ½ fins el dia en què l'infant compleixi sis anys, amb independència de si s'ha gaudit de la compactació o no.

3.- Reclamacions

Per aquest motiu, convé que cada professor afectat per la modificació -és a dir, aquells que tenen intenció d'exhaurir la reducció fins que l'infant compleixi sis anys- presenti recurs de reposició en el termini d'un mes des de la data de rebuda de la notificació davant el Director dels SSTT del Departament.

Els professors afiliats a ASPEPC·SPS poden posar-se en contacte amb el sindicat per a la tramitació del recurs.

ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal