TV3 admet que la jornada intensiva millora el rendiment acadèmic i que 50 institus ja l'han demanad0

1077 02/03/2012, 09:51   

Almenys una cinquantena d'instituts catalans han demanat al Departament d'Ensenyament poder fer jornada intensiva de cara al curs que ve, seguint la línia de sis instituts que ja en fan. Argumenten que el rendiment acadèmic dels alumnes milloraria i que s'estalviarien costos, ja que el centre estaria obert menys hores.

L'Institut Mollet IV acaba les classes a les dues del migdia. És un dels sis centres de Secundària que fan jornada intensiva, dins del pla pilot del Departament d'Ensenyament. Professors i pares estan contents amb el nou horari i asseguren que millora el rendiment acadèmic. Els alumnes també se'n mostren partidaris, perquè asseguren que tenen més temps a la tarda per fer els deures i altres activitats extraescolars.

Tot i els avantatges, el centre ha hagut de fer alguns ajustos. "Després del pati, sempre fem les hores partides i amb grups reduïts", explica el director de l'institut Mollet IV, Ernest Nogueira. "Si hi ha algun inconvenient és que els alumnes van a dinar una mica més tard. Però procurem que al matí a l'esmorzar, portin un bon entrepà, i així arribin fins al migdia", afegeix Nogueira.

Cada vegada hi ha més centres de Secundària que demanen poder fer horari compactat el curs que ve. A Sant Pere de Ribes, els tres instituts del poble s'han posat d'acord per presentar la sol·licitud conjuntament. Luis Alonso, director de l'IES Can Puig, diu que ho han demanat al Departament d'Ensenyament perquè "les jornades són molt llargues. Entre l'escola, l'institut, els extraescolars, les activitats de música i les activitats esportives acaben a les 8 del vespre. Això està produint problemes d'estrès i de fatiga. El benestar psíquic dels nostres alumnes també ens interessa".

Ensenyament assegura que estudiarà cada cas tenint en compte un objectiu principal. La directora general de Secundària, Teresa Pijoan, assegura que es tindrà en compte "quin és el millor horari per al rendiment dels alumnes. Aquest és el nostre objectiu i la nostra preocupació. A partir d'aquí, estem oberts a veure diferents experiències, a fer-ne el seguiment d'una manera molt curosa, i veure, potser amb un any o dos, quin ventall tenim de possibilitats".

El departament diu que no es planteja un canvi generalitzat cap a la jornada intensiva. Tot i això, mantindrà la continuïtat de l'horari intensiu als sis centres on ja es fa, i no descarta que se n'hi pugui afegir algun altre.

La notícia al Telenotícies


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal