Centres de Lleida demanen de nou la jornada intensiva que Ensenyament va rebutjar0

1016 08/03/2012, 09:47       #Jornada intensiva,

Almenys set instituts ja han acordat sol·licitar-la i argumenten que anul·lar les classes de la tarda comporta millores pedagògiques i un estalvi econòmic. ElGovern diu que la llei preveu horari partit de forma general.

Més de mitja dotzena d’instituts de Lleida demanaran de nou a Ensenyament que els permeti anul·lar les classes de la tarda a educació secundària obligatòria (ESO) i implantar-hi la jornada intensiva. Alguns són els mateixos que ja la van sol·licitar l’any passat, quan la Generalitat va denegar la petició. Llavors gairebé una desena d’instituts van presentar una sol·licitud conjunta, mentre que ara ho faran de manera individualitzada almenys cinc centres de la capital (Joan Oró, MàriusTorres,Gili i Gaya, Guindàvols i Caparrella) i dos de comarques (La Serra de Mollerussa i Ermengol IV de Bellcaire).

Els estudiants d’ESO tenen ara dos tardes lliures i la resta de la setmana van a classe matí i tarda, i aquests centres proposen concentrar l’horari de 09.00 a 15.00 o de 08.30 a 14.30. Els directors dels instituts de Lleida ciutat argumenten que el rendiment dels escolars a la tarda és pitjor, consideren que al sortir abans de classe s’avançarien també les activitats extraescolars i no arribarien a casa tan tard i afegeixen que Ensenyament s’estalviaria el pagament del menjador als alumnes que ara usen obligatòriament aquest servei a l’estar escolaritzats fora del seu municipi. L’institut La Serra de Mollerussa va indicar que el claustre s’ha mostrat favorable a la jornada continuada i que, ahir, el director, un professor i un pare van visitar un centre d’Hostalric on s’ha implantat de forma pilot. El claustre de l’institut Ermengol IV de Bellcaire també ha decidit demanar l’horari intensiu, n’està parlant amb els pares i preveu enviar aviat una carta a Ensenyament per sol·licitar-lo.

La portaveu a Lleida del sindicat de secundària ASPEPC·SPS, Guadalupe Cortes, va afirmar que han elaborat un estudi que demostra els avantatges pedagògics de concentrar la jornada lectiva i l’estalvi de gairebé 20 milions en llum, calefacció i menjador al conjunt de Catalunya. A més, va destacar que els centres podrien estar oberts a la tarda, amb activitats pagades pels pares.

Per la seua part, la conselleria d’Ensenyament va assenyalar que la llei d’educació de Catalunya determina que l’horari lectiu dels centres és de matí i tarda i només contempla la jornada intensiva de manera excepcional. Va recordar que actualment la porten a terme sis centres com a prova pilot (cap a Lleida) i va afirmar que fan un seguiment del seu funcionament. Ensenyament va considerar que,per estendre la jornada intensiva a altres instituts, s’ha de demostrar que genera una millora del rendiment i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa. En tot cas, el departament va destacar que no està previst generalitzar-la


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal