L'altre 2% de retallada salarial als funcionaris podria ser al desembre0

652 13/03/2012, 08:50       #Retribucions,

El president Mas recorda que una eventual retallada de sous públics dirigida des de Madrid, deixaria sense efectes l'ajustament català

El president Mas ha tret ferro aquest dilluns al debat generat entorn a la possible eliminació de la paga extra de Nadal dels funcionaris. El cap de l'Executiu català ha recordat el seu anunci fet el 22 de novembre d'ajustament del 5% del sou dels treballadors públics, i ha insistit que de moment només hi ha previst el 3% per al juny. Si el Govern central no retalla el sou als funcionaris -l'anunci deixaria sense efectes la mesura catalana- la Generalitat podria eliminar l'extra nadalenca per acostar-se al 5% de retallada. Mas ha avançat que fins que no es facin públics els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) la Generalitat no podrà afinar amb la previsió d'ingressos i ha recordat que el deute de l'Estat amb el Govern és de "centenars i centenars" de milions.

El pressupost de Catalunya està fet en base a les previsions d'ingressos que havia fet l'anterior govern central, i que ara Rajoy diu que vol revisar. Sobre aquesta premissa descansen els arguments catalans per deixar en suspens noves mesures que limitin el dèficit públic. Mentrestant, el Govern critica l'incompliment del pagament dels deutes que l'Estat ha contret amb Catalunya i rebutja l'anunci fet per Hisenda d'homogeneïtzar l'objectiu de dèficit entre les comunitats.

"S'exigeixen molts més sacrificis a les autonomies que no pas en el govern central", ha reclamat el dirigent aquest dilluns, en una compareixença conjunta amb el seu homòleg canari, Paulino Rivero. "Si farem més dèficit, el què hem de fer és repartir això de manera justa, i no que les autonomies es carreguin", ha dit Mas, per considerar que Rajoy "hauria de predicar amb l'exemple i no ho fa".

Mentre els 230.000 treballadors que depenen de la Generalitat esperen notícies sobre les seves retribucions, el Govern reclama el pagament dels compromisos contrets amb Moncloa. "Els deutes s'han de pagar, i si es poden cobrar alleugeriran totes les polítiques que duem a terme", ha dit Mas, qui ha considerat que un impagament seria "un incompliment molt greu que espero que no es produeixi".

Mas i Rivero defensen un finançament singular per a Catalunya i Canàries El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president canari, Paulino Rivero, han tancat aquest dilluns files i han expressat el seu aval a la reivindicació comuna d'un model de finançament singularitzat, tant per a Catalunya com per a Canàries. Mas i Rivero s'han reunit al Palau de la Generalitat durant mitja hora, en el mateix clima de cordialitat que ja es va donar en la primera reunió que tots dos van mantenir, el 25 de febrer de l'any passat, en aquest mateix escenari.

Mas ha explicat a Rivero la seva proposta de pacte fiscal per a Catalunya, en la línia del concert econòmic, que permeti a la Generalitat recaptar i gestionar tots els impostos dels catalans, i ha avalat l'"intent de les Canàries de tenir un règim especial diferenciat de la resta". Rivero ha argumentat que "l'Estat és plural i hi ha determinats territoris de l'Estat amb unes característiques molt singulars" que mereixerien un tracte diferenciat, abans de recordar que, "des del punt de vista fiscal, ja gaudeixen del respecte a aquesta diferència el País Basc i Navarra".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal