Ensenyament s'estalviaria almenys 15 milions d'euros amb la jornada intensiva als instituts 0

1025 13/03/2012, 08:52       #Retribucions,

L'aplicació de la jornada intensiva als instituts de secundària representaria un estalvi d'almenys 15 milions d'euros. La dada forma part d'un estudi sobre la viabilitat d'aquesta proposta, que ha presentat el sindicat de professors ASPEPC-SPS, majoritiari a l'ensenyament secundari. El sindicat de professors reclama instaurar la jornada intensiva de 8 a 14.30 als instituts catalans.

Sota el lema "Que no ens parteixin la vida", els professors han engegat la campanya per promoure la jornada intensiva als instituts. El portaveu d'ASPEPC, Xavier Massó, ha explicat que l'estalvi supera com a mínim els 14,97 milions d'euros d'una partida de 116,96 milions en què s'inclouen les despeses d'electricitat, calefacció, menjador, transport de migdia i altres despeses. Un estalvi, ha assegurat, "molt superior" al que comportarà la retallada dels sexennis del professorat, que en tres anys comportarà 30,2 milions d'euros d'estalvi, mentre que la instauració de la jornada intensiva representaria 43,69 milions.

A banda dels motius econòmics, ASPEPC-SPS ha esgrimit raons educatives. Pel sindicat, la jornada intensiva permet una organització més racional de la vida dels alumnes, ja que implica una dedicació de 43 hores setmanals i de 8,6 setmanals, entre classes i transport, mentre que l'altra opció representa 36,5 hores setmanals i 7,3 diàries.

Pel sindicat, a més, el rendiment acadèmic millora amb aquest tipus d'horari, ja que és a la tarda quan es concentra l'absentisme i els problemes d'"indisciplina", ha explicat Massó, que ha afegit que amb aquesta opció els estudiants poden organitzar-se millor perquè disposen de més temps a la tarda.

Més d'un terç dels instituts catalans, uns 156, han sol·licitat a la Conselleria d'Ensenyament fer aquesta jornada.

Davant d'aquestes dades, el sindicat manifesta: "Si el departament té algun argument opac per no aplicar la jornada intensiva, que ho digui". A més, ha donat a conèixer que hi ha centres que fan jornada intensiva perquè "a la Conselleria li ha anat bé" i, tot i això, ara "rebutja implantar-la a nivell general".

En qualsevol cas, si la conselleria no obre diàleg, els professors han anunciat que proposaran "mesures més contundents" per a curs que ve.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal