Continuen les retallades a la Secundària0

1094 13/03/2012, 10:41       #Retribucions, #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015.

1._ Proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015.

El Departament presenta la seva versió final de les seves mesures excepcionals que ja va presentar en l'anterior reunió de la Mesa Sectorial.

En la nova versió decau la seva pretensió inicial de suprimir l'hora lectiva de tutoria per a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Així mateix, el Departament decideix introduir un petit increment de les hores per centre per a coordinacions respecte a la proposta inicial i s'afegeix un quadre d'hores de reducció per centres mixtes que imparteixen CCFF i ESO i Batxillerat.

En una nova mostra de que el Departament està en mans dels partidaris de convertir els centres en una mena d'OK Corral, o "cortijo" del segle passat, ara es desregula definitivament el caràcter dels òrgans unipersonals de coordinació i, amb les limitacions globals derivades de la plantilla assignada al centre, serà la direcció qui determinarà la dedicació d'hores lectives i/o complementàries dels òrgans unipersonals de coordinació per a les tasques pròpies de cada càrrec.

El Departament vol que la coordinació tecnològica del centre educatiu se centri en la figura del responsable TAC, amb una dedicació setmanal variable en funció del nombre d'unitats dels centre (fins a 5 hores setmanals de dedicació lectiva i complementària per a un institut de més de 16 grups de l'ESO i batxillerat, i fins a 3 hores setmanals de dedicació lectiva i complementària per a les escoles de dues línies).

Es manté, sense cap modificació, la decisió d'assignar al professorat de secundària un horari de 28 hores setmanals d'horari fix, dins de les 30 hores de presència al centre. Les 2 hores restants seran les complementàries de comput mensual.

El Departament anuncia que, a partir del curs 2012-2013, davant la imminent derogació del Reial Decret de l'Economia Sostenible, es podrà modificar el criteri actual de l'assignació d'hores de suport d'atenció directa a l'alumnat de l'ESO, i al mateix temps es revisarà l'actual càlcul d'hores lectives de matèries optatives d'ESO i desdoblaments de determinades matèries d'acord amb la normativa curricular vigent.

I, finalment, s'anuncia un nou "regalet" per al professorat de Secundària de Cicles Formatius: Els professors tutors de la fase de formació pràctica dels alumnes en centres de treball disposaran d'una hora lectiva setmanal per cada 10 alumnes o fracció de 10, que hagin de realitzar la formació en centres de treball. També podran dedicar un màxim de tres hores complementàries setmanals a l'esmentada tutoria d'FCT.

Nova taula amb el nou càlcul d'hores de reducció per centre i línies

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal