Comunicat d'ASPEPC·SPS: "Sí a la vaga però només per imperatiu moral"0

1338 19/03/2012, 09:21       #Vaga,

El comitè executiu d'ASPEPC·SPS ha decidit, per majoria, donar suport a la convocatòria de vaga general a l'ensenyament públic, en el marc de la convocatòria de vaga general, i afegir-se a les mobilitzacions convocades pel dia 29 de març.

No ha estat una decisió fàcil. Ja fa temps que hem fet palesa la nostra discrepància amb l'estratègia de les vagues d'un dia. No creiem que, si més no, en el marc de la funció pública, siguin un instrument útil per a la defensa dels interessos dels treballadors. I més quan, com en aquest cas, els responsables polítics ja hi compten. En un context de retallades i degradació de les condicions laborals dels funcionaris en general i dels docents en particular, no sembla que el més apropiat sigui convocar una aïllada vaga d'un dia.

Tampoc l'extensió de la convocatòria, que sobrepassa amb escreix l'àmbit de funcionament del nostre sindicat, voluntàriament circumscrit al professorat de secundària, jugava a favor de afegir-nos-hi, encara que només fos per una estricta qüestió de respecte i honestedat.

Tanmateix, la gravetat de la situació actual ens ha exigit una presa de posició inequívoca pel que podríem anomenar un “imperatiu moral”: no donar suport a la convocatòria de vaga general podria ser interpretat com una certa connivència o tolerància envers unes agressions laborals que fa temps han creuat les fronteres d'allò admissible en nom d'una suposada contribució col·lectiva per a superar una greu crisi econòmica.

Per a ASPEPC·SPS no pot haver cap mena d'ambigüitat: no podem deixar cap espai al dubte encara que les discrepàncies siguin notables. Entre els que retallen i els que pateixen les retallades, moralment, només podem estar d'un costat.

EL COMITÈ EXECUTIU D'ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal