Les mesures de Wert: 'más de lo mismo... y tiro porque me toca'0

1283 17/04/2012, 08:54       #Jornada intensiva, #Comunicats,

El ministre Wert, membre d'un govern que va arribar al poder amb el reclam de la creació de llocs de treball, ha afirmat aquest matí que l'amortització de cent mil places (100.000) de professors interins no és un acomiadament (massiu), sinó una “no renovació dels contractes”. I s'ha quedat tan ample.

Les mesures de retall imposades pel Ministeri són les següents:

  1. Augment de les ratios en un 20% (i un altre 20% la franja d'excepcionalitat).
  2. Augment de fins a un mínim de 20 hores lectives a la secundària.
  3. Supressió d'opcionalitat i modalitats de batxillerat en l'oferta educativa dels instituts.
  4. No cobertura de les baixes de durada inferior a dues setmanes.
  5. Congelacions/reduccions salarials.
  6. Ajornament -sine die- dels CF's de 2000 hores.

Sembla que aquí, a l'hora de retallar, tothom s'hi apunta. Amb aquest paquet de mesures, el ministre d'Educació no solament dona carta blanca a les Comunitats Autònomes per a continuar aplicant “retallades” -”amputacions”, n'hauríem de dir-, sinó que les “convida” a fer-ho. No gaire sorprenentment, venint de qui ve, tot indica que l'estalvi en educació se l'ha de carregar l'ensenyament públic, les concertacions amb la privada ni tan sols es mencionen.

Davant d'unes mesures tan regressives i antisocials, que representen la finiquitació pràctica de l'ensenyament públic, a Catalunya tenim, a més a més, certes singularitats, com ara per exemple:

  • Les hores lectives són de 60 minuts, mentre que a la resta de l'Estat, segons la comunitat autònoma, són de 50 a 55 minuts. Per tant, 20 hores allà equivalen a menys hores que aquí 19.
  • Les plantilles de professorat interí/substitut ja han estat esquilmades per les polítiques restrictives del Departament. Si ara no es cobreixen les substitucions de menys de dues setmanes, està en joc la viabilitat del sistema educatiu català i milers de llocs de treball.
  • Ja se'ns ha aplicat una retallada salarial del 5%, recollida en la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
  • La secundària es fa en jornada partida, a la resta de l'Estat és jornada continuada.

ASPEPC·SPS manifesta el seu rebuig absolut a les mesures anunciades pel ministre i la seva resolució d'oposar-s'hi amb tots els mitjans al seu abast. Si a més de les que ja s'han aplicat per compte de la Generalitat ara s'apliquen aquestes, la situació del professorat català s'esdevindrà, simplement, insostenible. Pensem que, per exemple, és d'una aclaparadora obvietat que, a un augment del nombre d'alumnes per classe correspondrà un deteriorament de l'ensenyament i la convivència a les aules. Davant d'aquesta situació intolerable, ASPEPC·SPS, a banda de les accions que, junt amb altres sindicats, prengui contra aquestes mesures, pregunta:

Què pensa fer el Departament d'Ensenyament?

EL COMITÈ EXECUTIU D'ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal