Wert garantirà 'que qualsevol nen català pugui estudiar en castellà'0

630 23/04/2012, 09:27   

En una entrevista a 'El Mundo' José Ignasio Wert llança un repte a les autonomies respecte les mesures d'austeritat en Ensenyament: "Si alguna creu que sense utilitzar aquest catàleg de mesures pot aconseguir l'objectiu de dèficit, endavant, que ho faci. M'agradarà veure-ho final d'any"

El ministre d'Educació, José Ignasio Wert, posa llenya al foc en la polèmica per a la immersió lingüística a Catalunya el dia de Sant Jordi. En una entrevista aquest dilluns al diari 'El Mundo' Wert assegura que garantirà "que qualsevol nen català pugui estudiar en espanyol". A la pregunta "com afrontarà el tema lingüístic amb Catalunya si es neguen a complir les sentències judicials?", el ministre respon: "El nostre deure és vigilar perquè no es frustri el desig d'escollir la llengua vehicular de l'ensenyament, ja sigui el castellà o el català. estem en un estat de Dret i les resolucions dels tribunals s'han de complir. És cert que l'execució de sentencies incumbeix als tribunals, però jo garantiré que qualsevol nen català que vulgui estudiar en castellà pugui fer-ho".

Sobre les mesures impulsades per l'executiu de Rajoy per fomentar l'estalvi de 3.000 milions en ensenyament, Wert subratlla que la seva proposta pretén "oferir un menú per tal de facilitar que gastin millor" sense anar en detriment de "la qualitat", a la vegada que llança un repte a les comunitats autònomes que rebutgin el paquet de mesures: "Si alguna creu que sense utilitzar aquest catàleg de mesures pot aconseguir l'objectiu de dèficit, endavant, que ho faci. M'agradarà veure-ho final d'any". Wert també desmenteix els càlculs dels sindicats, que asseguren que amb les noves ràtios d'alumnes -augment d'un 20% el nombre d'alumnes per classe- i l'augment d'hores lectives del professorat -fins a un mínim de 25 hores a primària i 20 a secundària- s'eliminaran 100.000 places de professorat: "És un càlcul d'un nivell d'exageració difícilment creïble".

El titular d'Ensenyament nega que tingui l'objectiu de beneficiar l'ensenyament privat , però adverteix que "no està malament que hi hagi una certa emulació positiva entre públics i concertats". No descarta que l'executiu de Rajoy impulsi una llei d'Educació pròpia, però assegura que, ara per ara, prefereixen "millorar el que no ha funcionat" i impulsar una reforma orientada a "reduir el fracàs escolar", primar l'excel·lència, l'esforç i el mèrit".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal