Rigau recorrerà contra els ajustos imposats per Madrid0

554 26/04/2012, 09:59   

Ensenyament portarà el reial decret del govern espanyol al Consell de Garanties Estatutàries com a pas previ al Constitucional

Considera que envaeix diverses competències de la Generalitat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va confirmar ahir que enviarà al Consell de Garanties Estatutàries la retallada que es proposa en el pla de xoc del govern espanyol perquè envaeix competències. Aquest serà el pas previ per recórrer contra el reial decret al Tribunal Constitucional (TC). Segons Ensenyament, tres de les mesures del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, són competència directa de la Generalitat: l'augment de la jornada laboral, les substitucions del professorat i els complements de sou. Avui se celebrarà una reunió d'Ensenyament amb sindicats i directors de centres escolars per veure com s'encaixen aquests nous ajustaments que s'hauran d'aplicar, tot i que el govern hi està en contra. “Buscarem la millor manera de no perjudicar ningú”, va destacar Rigau. Per exemple, intentaran minimitzar els efectes negatius que pugui tenir la substitució de docents, que l'Estat espanyol pretén que es faci després de 15 dies de baixa. En aquest sentit, Rigau va obrir la porta a ajornar algunes de les tisorades de l'executiu català si coincideixen amb les de l'Estat.

La consellera va fer aquests anuncis en resposta a una interpel·lació de la portaveu d'ERC, Anna Simó. La republicana va reclamar que no es duguin a terme cap de les retallades de Madrid. “El govern s'ha de plantar davant l'Estat i no davant del país”, va clamar Simó. Un cop més, ERC va assegurar que hi ha alternatives i aquesta setmana presentarà com a proposició de llei una sèrie d'iniciatives –impost sobre la banca, recuperació de successions– per aconseguir uns ingressos de 1.100 milions. Són les mateixes propostes que ja van plantejar al govern quan es negociava el pressupost.

Crida dels sindicats a la rebel·lió

Els sindicats de professors de l'educació catalana lliuraran avui una carta a la titular d'Ensenyament, Irene Rigau, en què exigeixen que no s'apliqui cap de les iniciatives que proposa el govern de La Moncloa. “Són un atemptat a l'ensenyament públic”, exposen en la missiva. Segons la seva opinió, aquest projecte suposarà un empitjorament de les condicions del professorat, ja que impedirà que faci la seva tasca educativa en condicions, i deixarà una part del sector interí i substitut a l'atur.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal