Pla perquè els funcionaris de baixa no cobrin tot el sou0

890 01/05/2012, 13:48       #Salut laboral, #MUFACE,

El govern espanyol vol posar en marxa un pla contra l'"elevat" absentisme dels funcionaris. Una de les mesures que està estudiant és que els treballadors públics no cobrin el salari íntegre durant els primers 90 dies de baixa per incapacitat temporal. Aquesta proposta està inclosa en el Programa d'Estabilitat 2012-2015, que l'executiu ha enviat a Brussel·les i que es podria aprovar aquest mateix any.

El principal objectiu del pla és estalviar. El govern preveu que tingui "un impacte pressupostari molt positiu, encara que "a priori" és difícil de quantificar-ho exactament". Una de les despeses que es reduirà serà la de MUFACE. Aquest organisme, lligat a Hisenda, gestiona la protecció social dels funcionaris. L'executiu vol reformar els requisits per cobrar el subsidi per malaltia que paga aquesta entitat a partir del quart mes de baixa.

A més, el pla "augmentarà la productivitat dels funcionaris i disminuirà les necessitats de contractació d'interins".

El text afegeix que s'escurçaran els terminis d'expedició i lliurament dels comunicats de baixa als departaments de personal. També s'eliminaran les llicències per malaltia per als funcionaris que hagin rebut l'alta o que no hagin acudit al reconeixement mèdic sense una causa justificada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal