Criteris per a la confecció de plantilles i supressió de llocs de treball per al curs 2012-20130

1826 10/05/2012, 12:11       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Resolucions per les quals es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles i dels instituts per al curs 2012-2013 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

2. Torn obert de paraules.

Contra el que va dir inicialment el Departament als mitjans de comunicació, l’increment de la ratio a Secundària es portarà al màxim legalment permès: no s’autoritzarà el desdoblament d’un grup amb menys de 36 alumnes (!).


1.- Resolucions per les quals es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles i dels instituts per al curs 2012-2013 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball. Secundària.

El Departament presenta el Document com un mer tràmit sense cap voluntat de negociar-ho com ho demostra el fet que el suposat esborrany que podria modificar-se atenent les reclamacions de la part sindical porta ja la data de la signatura (9 de maig) com es pot observar en el document adjunt.Compliment, doncs, del tràmit de negociació. Es proposa, en realitat un simulacre de negociació. Malgrat tot la part sindical realitza les seves aportacions que, evidentment, sembla no es recolliran.

Els criteris incorporen les darreres retallades (l’increment de la jornada lectiva del professorat de secundària (ESO, Batxillerat i Cicles) a 20 hores, l’increment de les ratios i d’altres que ja s’havien fet el curs passat com la reducció del paquet d’hores per a càrrecs de coordinació.

Principals novetats

La ratio alumnes/grup – hores de professors experimenta a l’ESO una reducció de 0,7 (de 35,9 per a grup de menys de 25 alumnes a 35,2 i de 36,3 per a grups de més de 25 alumnes a 35,6) i un augment d’una hora per grup al Batxillerat atès que a 2n de Batxillerat es preveu el desdoblament de les assignatures de Llengua catalana i Llengua castellana.

Les hores a l’atenció a l’alumnat de l’ESO, aula d’acollida, càrrecs directius, càrrecs de coordinació i específics d’FP continuen com l’any passat. El suport d’atenció directe a l’alumnat de l’ESO és l’única partida que s’incrementa de 2 a 2,7 hores lectives de professorat per a cada grup per a millorar els resultats i “atendre les substitucions els primers 10 dies lectius de la corresponent llicència”. ASPEPC·SPS pregunta com i qui es farà càrrec d’aquestes substitucions i el Departament ens remet a les Instruccions d’inici de curs on s’aclarirà la qüestió.

També continuen com l’any passat, les mínimes reduccions per als majors de 59 anys, la convocatòria de sol·licitud de les quals sortirà aviat, mentre que les dotacions per les USEE es redueixen, passen de 2 a 1 i1/2, les hores per a la segona llengua estrangera a l’FP desapareixen.

Contra el que va dir inicialment el Departament als mitjans de comunicació, l’increment de la ratio a Secundària es portarà al màxim legalment permès: no s’autoritzarà el desdoblament d’un grup amb menys de 36 alumnes (!).

Finalment, i malgrat les protestes d’ASPEPC·SPS, que considerem que la justificació de l’increment de jornada lectiva no és proporcional, s’incrementa el nombre d’hores necessàries per a definir una vacant d’una especialitat en un centre, passen de 12 a 13 i les hores mínimes per a evitar la supressió de la plaça que passen de 4 a 5.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Fitxers:

Criteris de plantilles de Secundària per al curs 2012-2013


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal