On estem?0

833 22/05/2012, 20:14       #Vaga, #Opinió, #LEC,

Avui hi ha convocada una vaga general de tot l'ensenyament, a totes les CCAA i per part de totes les opcions sindicals. El seguiment per part del nostre col·lectiu hauria de ser massiu.

Les causes de la convocatòria són clares: ensenyament s'enfronta a un canvi de model cap a la gestió privada i, per tant, evadida del control del dret públic i ciutadà, dissenyat normativament a través de la LEC, Decret d'Autonomia de Centres i Decret de Direccions, i al mateix temps, a les polítiques d'ajust imposades per les èlits internacionals i nacionals que veuen en l'educació i la sanitat un pastís massa llaminer com per deixar-ho escapar i l'oportunitat de, amb l'excusa de la crisi, completar el seu model. Solament des d'aquest punt de vista es pot entendre les paraules del Sr conseller Mas- Collell dirigides als empresaris en el Cercle d'Economia Català: “Els poders públics són com els gasos, tenen ara dificultats sèries per expandir-se. Aprofiteu-lo

La conseqüència és que les nostres condicions laborals estan permanenment amenaçades, sense que tinguem la certesa de què l'apisonadora hagi de parar. Ens movem entre el shock, la incredulitat, la inevitavilitat, la irritabilitat, el desconcert i una divisió de veus que fa impossible que el nostre crit arribi massa lluny.

La forta política de desprestigi a l'acció sindical en conjunt i a les vagues ha donat els seus fruits. El mig somriure del director general quan ens anuncia noves retallades i ha de suportar les nostres queixes cobra tot el sentit del món quan passejo pels centres i les assemblees. Saben que no tenim cap força i que les nostres crides no tenen el suport suficient i majoritari com perquè puguin servir d'amenaça de res. De moment guanyen per golejada, però els atacs que ens esperen són tan grans que per si de cas ells ja preparen el control del carrer i una nova regulació del dret de vaga.

El resultat: Ens hem quedat sense veu. La nostra veu, s'ha dividit pràcticament en tantes veus com professors som. Cadascú té la seva idea de lluita. Les propostes se multipliquen però cada una d'elles provoca noves divisions i semblen difícils d'unir. En tot cas són mesures per sumar, no en lloc de. No hi ha mesures imaginatives miraculoses. No és seriós pensar que amb la samarreta groga o no fent sortides ja està tot fet. Ja no és possible pensar en parar res sense cap cost per nosaltres. Millor 10 vagues que una retallada salarial definitiva....

La història més recent dels països que han patit el mateix atac que nosaltres, no solament la del s.XIX com es volen fer creure, diu que aquestes polítiques es paren quan la gent diu prou, primer al carrer a través de les manifestacions i les vagues i després, creat l'ambient i el sentiment de col·lectivitat adient, a les urnes. La història més recent també diu que allà on les organitzacions sindicals són més fortes, més recolzades i hi participen més, és on millors condicions laborals hi ha i on menys poden completar el desballestament dels estats. De fet les grans corporacions gasten molts calers en impedir les organitzacions de treballadors i sempre estan a la recerca de paḯsos no protectors en matèria laboral i social. Xina ha millorat les seves condicions laborals després de més de 100.000 conflictes laborals anuals en l'últim quinquenni.

La vaga del 22 no és la vaga d'un dia. És una crida a l'inici d'una lluita que serà molt llarga i dura. Si el seguiment és d'un 90% el clam per començar el desgast serà clar, si el seguiment és d'un 20% haurem d'esperar a què es generi la petició. En aquest sentit, poden tenir raó els companys que davant la possibilitat d'una baixa participació i, per tant de posar sobre la taula la nostra feblesa, consideren que és millor no dir res i no fer cap convocatòria. Ara la paraula és vostra.

Nosaltres, no ho dubteu, seguim treballant tot el que podem per ser fidels al mandat de representació que ens heu fet. Ojalà us puguessim oferir una solució. Potser, si finalment no poden controlar la població grega, comença també per nosaltres l'inici d'un nou model, sense tant patiment.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal