El TSJC dóna la raó a quatre famílies més perquè els seus fills estudiïn en castellà 0

486 01/06/2012, 09:05   

Els tribunals comencen a aplicar la doctrina aprovada al març pel ple de la sala contenciosa, arran d'un altre cas. L'administració haurà d'adoptar les mesures necessàries. no concretades, per executar la decisió judicial

La secció 5a de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment la petició de quatre famílies més que demanaven que el castellà fos la llengua vehicular en l'educació dels seus fills.

Considera que tant el català com el castellà, en tant que oficials, són llengües vehiculars en el sistema educatiu català i que, tal i com estableix el Tribunal Suprem, aquestes famílies tenen dret a demanar el castellà. L'Administració haurà d'adoptar les mesures necessàries per dur-ho a terme.

També estima el dret d'aquestes famílies a rebre les comunicacions i circulars en castellà.

Cadascuna d'aquestes quatre sentències –datades el 29 de maig, abans d'ahir, però fetes públiques aquest dijous– segueixen la doctrina del Tribunal Suprem, confirmada el mes de març pel ple de la sala contenciosa del TSJC que, després de dos dies de deliberacions, va decidir reclamar a la Generalitat que doni resposta a les demandes de les famílies que volen escolaritzar els fills en castellà.

En aquell cas, es resolia un recurs de la Generalitat contra la sentència del Suprem que va donar la raó a unes altres famílies que també demanaven l'escolarització en castellà.

La decisió del TSJC del març -que culminava un llarg periple judicial iniciat per tres famílies-, va fixar les bases i la línia d'actuació de l'alt tribunal a l'hora de fer front a les peticions d'escolarització en castellà.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal