Empitjorament radical de les condicions de treball del personal interí i substitut i més retallades 0

1401 01/06/2012, 10:04       #Mesa sectorial, #Interins i substituts,

Ordre del dia:

1.- Seguiment de les mesures a aplicar des de l’Administració Educativa en el curs 2012-2013.

2.- Torn obert de paraules.

1.- Seguiment de les mesures a aplicar des de l'Administració Educativa en el curs 2012-2013.

a) Resolució de Plantilles:

El Departament reconeix les greus dificultats econòmiques i a conseqüència també de les mesures aprovades darrerament pels diferents governs, s'ha de retallar encara més la resolució de plantilles i la regulació de les substitucions.

Pel que fa a les plantilles, com a conseqüència de una nova minoració de 0,7 hores per grup d'ESO pel nou curriculum així com la reducció de la ratio hores de professor/desdoblament, que passa de 2,0 aquest curs a 1,7 en el proper, i l'augment de l'horari lectiu del professorat, el curs vinent els instituts de 10 grups perdran, com a mitjana, 1,5 professors en relació a aquest curs; els instituts de 16 grups en perdran 2,5; i els de 20 grups en perdran 3 com a mínim.

D'altra banda, per la previsió de creixement de grups, es necessitarien a Secundària 856 professors nous, però cal tenir en compte que a causa de l'augment de 19 a 20 hores lectives el Departament s'estalviarà 1.099 professors.

També es perdran 289 dotacions de secundària per l'augment de la ratio.

Per tant, el proper curs es perdran, com a mínim, a Secundària més de 500 llocs de treball directes (els que es perden per l'augment de l'horari lectiu i de la ratio, compensats parcialment per l'augment de grups), la qual cosa comportarà principalment que aquesta mateixa quantitat de professorat interí haurà de passar a fer substitucions.

Cal afegir la previsió de jubilacions que és de uns 500 docents de secundària (fins agost 2012), que s'amortitzaran i no es reposaran. Els professors de més de 65 anys que se'ls havia prorrogat l'edat de jubilació, se'ls jubilarà d'ofici el 31/08/2012.

No obstant això, el Departament anuncia que a partir de l'1/9/2012, els professors que facin els 65 anys poden demanar que se'ls prorrogui fins a 31/08/2013.

ASPEPC·SPS manifesta la seva preocupació per la pèrdua de llocs de treball i pel professorat desplaçat. El Departament admet que el funcionari suprimit desplaçarà un provisional i que el provisional desplaçat provocarà que l'interí acabi fent substitucions.

La Resolució de plantilles sortirà aquesta setmana i s'enviarà als centres.

b) Substitucions

El departament anuncia noves mesures que agreugen encara més les precàries condicions laborals del professorat substitut:

  • Supressió dels nomenaments de substituts corresponents al mes de juliol. Es deixarà en suspens el punt 4 de l'Acord, encara que hagin treballat nou mesos durant el curs. La mesura s'aplicarà ja aquest mes de juliol de 2012, i fins al curs 2014/2015.
  • Modificació de la jornada laboral del personal substitut docent que es limitarà a la part lectiva del titular i a una part proporcional d'activitats complementàries setmanals. No s'inclourà en la dedicació lectiva dels professors substituts les reduccions lectives dels càrrecs directius i de coordinació, ni l'àmbit lectiu de les activitats de tutoria individual que tingui assignades en el seu horari personal el professor titular. S'hi afegiran 36 minuts d'activitats complementàries per cada hora lectiva setmanal. Un substitut que ocupi el lloc d'un titular a jornada completa i sense tutoria només cobrarà la retribució corresponent a 32 hores (el 85% de les 37,5 hores setmanals), ja que no inclourà les guàrdies (3 hores setmanals, que el substitut no haurà de fer) i 2,5 hores de preparació de classes.

  • A més, a partir del proper curs no es podrà assignar als substituts la tutoria del grup d'alumnes, ni podran assumir responsabilitats corresponents als òrgans unipersonals de coordinació ni de direcció. La mesura afecta 3.398 substituts dels cossos de secundària.
  • Es reduiran en un 15% les substitucions docents per cobrir les llicències sindicals per acumulació d'hores de crèdit sindical amb la qual cosa, de facto es poden perdre, per no poder acumular-les un 15% de les hores disponibles dxe llicència sindical.

Després d'escoltar aquestes noves i inacceptables mesures la part sindical s'ha aixecat de la Mesa Sectorial.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Fitxers:

Documentació lliurada a la Mesa Sectorial en el mateix moment de la seva realització:

Propostes de mesures a la Mesa Sectorial de 31 de maig de 2012

Comparativa de plantilles

Ràtios 2012-2013


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal