Rigau només vol pagar substituts per fer classe 0

635 08/06/2012, 09:28       #Interins i substituts,

A les portes de l'acabament de curs, el Departament d'Ensenyament continua descobrint noves retallades per al proper any escolar. La darrera és que, el curs vinent, el professorat substitut a jornada completa no cobrarà el 100% del sou sinó el 85% perquè no se li demanarà que cobreixi les hores del pati, les tasques de coordinació o les sortides, per exemple, sinó només les hores lectives.

La Conselleria va informar d'aquesta mesura en el transcurs d'una Mesa Sectorial celebrada ahir, en la qual es va mostrar inflexible en no pagar el juliol als interins, ni tan sols als que aquest curs hagin treballat nou mesos o més. Si aquesta decisió és inapel·lable, el rebuig dels sindicats va portar el Departament a estudiar una contraproposta al tema dels substituts. Un representant de CCOO a la mesa va alertar del greuge que suposarà per a l'organització dels centres, ja que les tasques fora de l'horari lectiu que no realitzin els substituts les haurà d'assumir la plantilla habitual. Després de la reunió, els sindicats del sector educatiu van acusar la Generalitat d'"ultrapassar" els ajustos que el Govern espanyol està portant a terme en educació i d'estar "saltant-se les regles del joc" respecte a l'acordat amb professors i substituts.

Negociació oberta

Les mesures denunciades són, d'una banda, la voluntat del Govern de no retribuir als educadors interins la paga corresponent al pròxim mes de juliol -el primer mes de vacances complet del curs escolar- i, per una altra, la proposta de la Generalitat de contractar per al pròxim curs els substituts "només per hores" i no per jornada completa com fins ara.

Més informació

Resums 'negociacions' Mesa Sectorial


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal