El 90% d´instituts públics demana jornada intensiva0

692 10/06/2012, 15:02       #Mobilitzacions,

La revolució en el sistema de funcionament dels instituts públics de la Catalunya Central està servida. Si la conselleria d´Ensenyament atén la demanda que han expressat els centres de secundària del Bages, Berguedà, Cerdanya, Alt Urgell, Solsonès i Anoia, pràcticament 9 de cada 10 farien el curs vinent (2012-2013) jornada intensiva. Són 26 dels 30 centres que hi ha en aquestes comarques els que ho han sol·licitat. És a dir, començarien la majoria a les 8 del matí i acabarien entre quarts de 3 i les 3 del migdia (hi ha petites variacions), i, al contrari del que passa actualment, no es faria classe a la tarda cap dia de la setmana.

23 de juny

És la data límit que s´ha fixat el departament d´Ensenyament de la Generalitat per donar resposta a les sol·licituds de cadascun dels centres, acceptant-la o denegant-la.

Els centres escullen entre fer una o dues pauses

L´horari dels instituts que han sol·licitat fer jornada intensiva té variacions mínimes entre els centres, i un dels factors que ho determinen és la decisió que prengui cada centre sobre com distribueix el temps de pati. El que sí que han hagut de complir a l´hora de fer les peticions és que no es poden superar les tres hores de classe continuada sense pati.

Les opcions que s´han triat varien des de fer dues franges de tres hores amb un sol descans concentrat de mitja hora, fins a distribuir aquest temps en dos patis, l´un de vint minuts i l´altre de deu, o establir dos descansos de vint minuts i allargar lleugerament el conjunt de la jornada.

D´altra banda, una de les deliberacions més importants que està provocant en el conjunt d´instituts la possibilitat que aquest proper curs facin horari intensiu és el de si mantindran o no actiu el servei de menjador. Tot i que si es fan les classes concentrades al matí Ensenyament deixarà de pagar el cost dels àpats als alumnes que estudien fora del seu municipi, alguns centres, com per exemple els de Santpedor i Moià, ja han concretat que mantindran aquest servei per a tots aquells que vulguin dinar a l´escola, pagant-s´ho de la seva butxaca. D´altres, en canvi, com és el cas de Sallent, ja han confirmat que no disposaran d´aquest servei.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal